19.07.2017.

18:08

Foto:

Vesti

(VIDEO) RUSIJA I SRBIJA PREGOVARAJU O SISTEMU S-300, MIGOVI STIŽU DO KRAJA GODINE: Šugaev potvrdio da BEOGRAD DOBIJA MOĆNO RUSKO ORUŽJE!

- Trenutno, srpski partneri su izrazili interesovanje za nabavku diviziona PVO sistema S-300 - rekao je on novinarima tokom avio salona MAKS-2017, odgovarajući na pitanje da li je moguće da se postigne sporazum o isporukama S-300 u interesu Beograda.

Raketni sistem S-300 je odbrambeni sistem zemlja-vazduh koji je u stanju da pogađa balističke rakete kratkog i srednjeg dometa, krstareće rakete, kao i taktičke i strateške vojne letelice.

AMERIKANCI SRBIJI NUDE F-16?! Poseta predsednika Vučića SAD PROTEKLA BOLJE NEGO ŠTO JE BILO OČEKIVANO!

O nabavci takvog sistema se dugo priča u Srbiji, ali je ruski vicepremijer Dmitrij Rogozin nedavno naveo da je zbog cene srpska vojska više zainteresovana za protivvazdušne sisteme "Tor" i "Buk".

Rogozin je, naime, u Sankt Peterburgu u junu rekao da je "Srbija mnogo više zainteresovana za stvaranje mreže vazdušne odbrane za potrebe borbe iz blizine i za ovu svrhu Rusija će Beogradu  isporučiti "torove' i 'bukove', naoružanje za borbu iz blizine i na srednju udaljenost".

ZAGRMEO ČEPURIN: Bolje da se ne vrše pritisci na Srbiju, MI SMO DVA VELIKA VOZA KOJA SE KREĆU NAPRED I KOJE NIKO NEĆE ZAUSTAVITI!

- Što se tiie S-300 i S-400, oni su za borbu na veliku udaljenost. Tako da će zavisiti od budžeta koliko će srpska vlada biti spremna da potroši za to - naveo je zamenik premijera Rusije.

Tanjug

Rusija će završiti do kraja 2017. godine isporuku aviona "MiG-29" Srbiji.

- Završetak isporuke aviona "MiG-29" Republici Srbiji je planiran do kraja 2017. godine - rekao je vo je saopštio tokom avio-kosmičkog salona MAKS 2017 direktor Federalne službe za vojnu saradnju, a prenose RIA Novosti.

(VIDEO) RUSIJA JE OVIM ORUŽJEM ZAPREPASTILA SVET: Može da primi 900 vojnika, 50 borbenih vozila, 10 tenkova, 12 helikoptera i 12 brodova!

Kako prenosi agencija, Rusija planira da isporuči Srbiji šest aviona "MiG-29", 30 tenkova "T-72S" i 30 oklopnih izviđačkih vozila "BRDM-2", kao i drugu vojnu pomoć.

Avione Ruska Federacija poklanja Srbiji, a njihov remont će se vršiti u Vazduhoplovnom remontnom zavodu "Moma Stanojlović" u Batajnici.

Tagovi: