22.07.2017.

16:59

Foto:

Vesti

SRBIJA LEŽI NA VEĆEM BOGATSTVU OD NAFTE: Evo zašto SAD želi da istera Ruse iz naše zemlje i zašto su nas bombardovali!

Prema saznanjima Večernjih novosti, Kanađani su uz sadržaje bakra koji idu i preko 20 procenata na dubini od 600 metara pronašli i partiju od 12 metara u kojima sadržaj bakra ide i do 34 odsto u rudi.

Procenjuje se da je vrednost nalazišta olova, cinka, srebra, nikla, mangana, molibdena i bora na Kosmetu i do 1.000 milijardi američkih dolara

Puni smo zlata i bakra

Nalazišta u kojima procenat bakra prevazilazi jedan odsto smatra se profitabilnim, navode "Novosti".

U Rudarsko-topioničarskom basenu "Bor" trenutno se eksploatiše ruda sa najviše 0,3 odsto bakra u rudi.

SKANDAL, ŠIPTARI OTELI SRBIJI ČAK 7,7 TONA ZLATA: Tači dobio milione evra da strancima da rudu!

Informacije "Novosti" ukazuju da je "Nevsun" dobio i dodatna istražna prava da nastavi za potragom za bakrom i zlatom i u okolini, jer postoje naznake da je to ležište daleko veće od onog koje je do sada uokvireno.

Prema podacima lista "Novosti", postoji još najmanje 20 istražnih polja, koji se "naslanjaju" na Čukaru peki i šire se ka zaječarskom basenu "Nikoličevo", u kojima bi trebalo očekivati rezultate slične onima koji su već potvrđeni.

SVO ZLATO SVETA - stane u kocku sa stranicama od 50 metara?!

Partner Kanađana u postojećem ležištu Čukaru peki je američka rudarska korporacija "Froport Mekmoran", jedna od najvećih kompanija te vrste u svetu.

Uz to Nevsun istražna prava za potragu za bakrom i zlatom u okolini Bora deli sa multinacionalnom kompanijom "Rio Tinto", koja se smatra najvećom kompanijom te vrste na svetu.

Public

Nezvanične informacije pokazuju da bi za aktiviranje rudnika u regionu Čikaru peki trebalo investirati do pet milijardi dolara.

Bestijalna otimačina

Vojni stručnjaci smatraju da je rudno bogatstvo koje se nalazi na prostoru Srbije i Kosmeta jedan od razloga zašto SAD i Moskva po svaku cenu žele da Srbiju privole da uđe u njihov tabor.

Partner Kanađana u postojećem ležištu Čukaru peki je američka rudarska korporacija "Froport Mekmoran", jedna od najvećih kompanija te vrste u svetu.

Štaviše, tvrde oni, jedan od razloga NATO agresije na našu zemlju upravo je otimanje ogromnih rezervi uglja, naftnih škriljaca, ali i brojnih plemenitih metala poput zlata i bakra, kojima je Kosmet prebogat!

NATO DAO ZAGREBU ZADATAK DA PREKO ŠIPTARA ZAPALI BALKAN: Strah od Srbije i Putina okovao SAD i njihove savezinke!

Procenjuje se da je vrednost nalazišta olova, cinka, srebra, nikla, mangana, molibdena i bora na Kosmetu i do 1.000 milijardi američkih dolara.

Rezerve olova samo u Trepči iznose 425.000 tona, a tu je i 415.000 tona cinka i 800 tona srebra; da su rezerve nikla 185.000 tona i kobalta 6.500 tona.

U rudniku "Grebnik", južno od Gline, dokazane rezerve 1,700.000 tona boksita.

ROGOZIN BEZ DLAKE NA JEZIKU: Daćemo Srbiji sve što joj treba, a AKO NAS NAPADNE NATO - UNIŠTIĆEMO IH!

Četiri tone boksita sadrže dve tone glinice, iz kojih se dobija tona aluminijuma. "Grebnik" bi, dakle, mogao da proizvede 425.000 tona aluminijuma.

Shutterstock

Do sada utvrđene rezerve feronikla na Kosmetu su 15,000.000 tona, ali se procenjuje da su i mnogo veće. 

Samo rezerve kosovskog lignita, pokazuju procene, vrede oko 500 milijardi dolara. 

 

Tagovi: