14.08.2017.

20:28

Foto:

Vesti

NAJVIŠE ČASTE KARIĆ, PEKOVIĆ I MRKONJIĆ! Bojan Krstić (35), šef pobedničkog orkestra u Guči otkrio ko je od poznatih široke ruke!

Pobednik 57. sabora trubača u Guči Bojan Krstić otkriva za Informer da je najveće bakšiše dobio od biznismena Bojana Karića, košarkaša Nikole Pekovića, ali i od političara Milutina Mrkonjića Mrke!

Krstić, koji je u subotu sa svojim orkestrom zasenio ostale takmičare, ispričao je za naš list kome je sve u karijeri svirao na uvce i koliko su poznati zaista široke ruke. Kako se pohvalio, puno love zaradio je na svadbi Bojana Karića i Jelene Karleuše.

Karić napunio trubu

Sećam se da je Bojan Karić samo ubacivao pare u trubu i nije prestajao

- Ja sam na Karleušinoj svadbi samo od mladoženje dobio preko milion dinara bakšiša! Sećam se da je Bojan samo ubacivao pare u trubu i nije prestajao! Na toj svadbi svirali smo satima, bez pauze, ali smo izašli zadovoljni i punih džepova - priča Krstić.

GUČA POBEDILA NEVREME! Rekordan broj gostiju na ovogodišnjem saboru trubača!

Ministar policije i "Montevideo"

- Skoro sam na nekoj svadbi u Valjevu svirao ministru policije Nebojši Stefanoviću. Na prvi pogled mi nije delovao kao neki kafanski tip, ali kad smo zasvirali i kada je počeo da čašćava, shvatio sam da je pravi boem. Slično je i sa ekipom filma "Montevideo", koje sam upoznao kada sam svirao na svadbi glumice Nine Janković. Mislio sam da su uobraženi, ali su mi dokazali da su pravi veseljaci - otkrio je Krstić.

 

Osim njega, Krstić najviše voli da svira i sportisti Nikoli Pekoviću.
- On je stvarno "veliki džek", kakvog nema nigde na svetu. Voli muziku i društvo, i kada sam mu svirao ovde u Guči, dao mi je, verovali ili ne, oko 15.000 evra. Za njega se zna da najviše voli pesmu "Maruška" i ne pita šta košta, samo da je sviramo. Jednom rečju Peković uživa u muzici i nama je milina da sviramo takvim veseljacima- navodi dragačevski pobednik.

Od političara najgalantniji je, kako kaže, Milutin Mrkonjić Mrka, koga "gađaju u srce" sa pesmom "Ja sa juga, ti sa severa".
- Mrka je veliki bekrija. Voli kafanu, muziku i provod, i takav je ceo život! Uvek je voleo da potroši na muziku i nikad nije gledao koju novčanicu nam daje. Rame uz rame sa njim je ministar Ivica Dačić, koji uvek traži pesmu "Nesanica", ali i njegov partijski kolega Ivica Tončev, koji potpuno odlepi kada zasviramo "Ne može nam niko ništa"-šaljivo otkriva naš sagovornik.

A.Jovanović

Najvažnija nagrada

Ovogodišnji pobednik trubača u kategoriji najbolji orkestar, kako kaže, na Saboru učestvuje od 13. godine i do sada je osvajao brojne nagrade, ali nikad ovu najprestižniju.

"Maruška" za Pekovića

Peković kad čuje "Marušku" ne pita šta košta. Od njega smo dobili 15.000 evra u Guči

 

- Trubu sviram od kada znam na sebe. Sa bendom sam u Guči prvi put nastupio 1995. sa 13 godina. Od tada sam osvojio puno nagrada, za najbolji orkestar i najbolji bend u mladoj konkurenciji, ali nijedna nije kao ova koja mi je kruna karijere. Srećan sam što mi je zapalo da sada sviram pesmu "Koštana, sirota Ciganka", koja je izuzetno emotivna i sa kojom sam uspeo da pokažem sve svoje kvalitete - ponosno kaže Krstić.

Unosne svadbe

Krstić hvali i sve kolege iz orkestra, ima ih 11 i svaki od njih je odličan muzičar. Oni su dugo zajedno, sviraju po celoj Srbiji, ali često putuju i po inostranstvu. Nastupaju po raznim festivalima, ali najčešće ih pozivaju na romske svadbe.

- Na romskim svadbama zaradimo najviše para! Sviramo po Nemačkoj, Austriji, Francuskoj, Švajcarskoj, Švedskoj... Tamo Romi od kada im se dete rodi naporno rade i odvajaju za svadbu. Kada se to dogodi, onda ne pitaju šta košta i potroše čitavo bogatstvo. Za hranu i piće daju čak 100.000 evra, a mi trubački orkestri na bakšiš uzmemo najmanje 20.000 evra. E to je pravi posao - pohvalio nam se Krstić.

Sedmogodišnji sin već razbija trubu

Da je talenat za trubu nešto sa čim se rodiš svedoči i primer Krstićevog sina Luke, koji je naučio da svira pre nego što je krenuo u osnovnu školu.
- Moj sin Luka ima sedam godina i već razbija kako svira na trubi. To je kod nas u krvi, prvo progovoriš, a odmah posle toga naučiš da sviraš. On sad tek kreće u prvi razred osnovne škole, a već razmišljam da ga na nekom od narednih sabora dovedem u Guču i priključim orkestru - ponosan je Krstić.

 

 

 

 

 


 


 

Tagovi: