22.08.2017.

19:15

Foto:

Vesti

SJAJNO! "KORIDOR 10" uskoro gotov - SLEDEĆE GODINE NA MORE U GRČKU IĆI ĆEMO KOMPLETNIM AUTOPUTEM!

Građani Srbije će se već početkom 2018. godine sve do makedonske i bugarske granice voziti novim modernim autoputem, pošto će dotad u potpunosti biti završeni radovi na "Koridoru 10"! To znači da ćemo već sledećeg leta u Grčku na more kompletno ići najsavremenijim putevima.

Informer

Do kraja ovog ogromnog projekta potrebno je da se završe radovi na tunelima Predejane i Manajle, kao i most Vrla, koji se nalaze na deonici između Grdelice i Vladičinog Hana. U završnoj fazi su i radovi na osam kilometara dugoj deonici Srpska Kuća - Levosoje kod Bujanovca, kao i delovi puta na istočnom kraku prema Pirotu i Dimitrovgradu.

Radovi pri kraju
Tunel Manajle, najduži u Srbiji sa 1.800 metara, probijen je, a svi mostovi se završavaju, uključujući i najduži most Vrla
Zorana Mihajlović, ministarka građevine

Nadležni uveravaju da će svi rokovi biti ispoštovani i da će novi autoput biti pušten u promet već u prvim danima 2018.

Zahtevne deonice

Ministarka saobraćaja i građevine Zorana Mihajlović objasnila je za Informer da se privode kraju najzahtevniji delovi "Koridora 10".

- Na delu "Koridora 10" ka Makedoniji ostala je najteža i najzahtevnija deonica kroz Grdeličku klisuru, dužine 26 kilometra, i deonica od Srpske Kuće do Levosoja, dužine osam kilometra. U Grdeličkoj klisuri je počelo asfaltiranje pojedinih deonica i radi se i danju i noću. Tunel Manajle, koji je najduži u Srbiji sa 1.800 metara, probijen je i svi mostovi se završavaju, a nedavno sam sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obišla most Vrla, najviši i najduži most na ovoj deonici, koji ide iznad Vladičinog Hana - kaže Mihajlovićeva.

Informer

Ona tvrdi i da će od Nove godine svi građani Srbije do Grčke i Bugarske ići kompletnim autoputem.

- Ukoliko "Koridori Srbije" i sve ostale firme na ovoj deonici nastave da rade tempom kojim to čine danas i drže se dogovora koje smo postigli, sledeće godine svi putnici koji idu u Grčku na more voziće se kompletnim autoputem od Batrovaca, odnosno Horgoša do Preševa. Ali ne samo to, biće završen i drugi krak "Koridora 10" od Niša, preko Pirota, do granice sa Bugarskom. Tako će se novim autoputem voziti i oni koji se odluče da idu na letovanje u Bugarsku - ponosno je konstatovala ministarka.

Informer

Direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić otkrio je za naš list da radnici po svim vremenskim uslovima rade u tri smene kako bi oba kraka "Koridora 10" bila završena do kraja 2017.

U tri smene
Radnici na "Koridoru 10" rade u tri smene po velikim vrućinama, i autoput će sigurno biti gotov do Nove godine
Zoran Babić, direktor "Koridora Srbije"

- Uprkos velikim vrućinama, radovi na južnom i istočnom kraku "Koridora 10" odvijaju se punim intenzitetom. Na pojedinim deonicama radi se bez prestanka, u tri smene. "Koridori Srbije", pored toga što se zalažu za kvalitetnu, brzu i sigurnu izgradnju autoputeva, istovremeno daju sve od sebe da se maksimalno iskoristi građevinska sezona, uposli domaća građevinska operativa, i da se u potpunosti ispoštuju zadati rokovi. S obzirom na to da se svi radovi odvijaju bez zastoja, mogu da kažem da će "Koridor 10" biti spreman za neometano odvijanje saobraćaja do kraja 2017. - rekao je Babić.

Nema zabušavanja

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak istakao je za naš list da svakodnevno pritiska izvođače radova na deonici Srpska Kuća - Levosoje kako bi ona bila završena već 15. novembra.

- Moje preduzeće je zajedno sa Ministarstvom saobraćaja i građevine zaduženo za poslednju deonicu na "Koridoru 10" od Srpske Kuće do Levosoja. Tu je bilo određenih kašnjenja od strane izvođača radova, ali zovem ih i pritiskam svakodnevno. Verujte mi da "ne mogu da dišu" od mene, a kamoli da zabušavaju. Zbog toga mogu ponosno da vam najavim da će ova deonica biti završena već 15. novembra - poručio je Drobnjak.

Tagovi: