27.08.2017.

13:53

Foto:

Vesti

(VIDEO) VOJSKA SRBIJE ZAPOŠLJAVA: Ko može da se prijavi za posao u armiji, ŠTA SE TRAŽI I KOLIKA JE PLATA!

Shutterstock

Pukovnik Savo Iriškić, načelnik Uprave za ljudske resurse u Generalštabu rekao je za RTS da selekcija kandidata nakon prijavljivanja u jedinice Vojske obuhvata ciklus od tri procesa koji se odvijaju u periodu ne dužem od mesec dana.

Za prijem u profesionalnu vojnu službu mogu da se prijave državljani Srbije koji su služili vojni rok sa oružjem i koji su mlađi od 30 godina.

SRPSKI VOJNICI IDU S RUSIMA U SIRIJU: Moskva potvrdila, naša vojska deo Međunarodne koalicije za deminiranje!

Pukovnik Savo Iriškić, načelnik Uprave za ljudske resurse u Generalštabu rekao je za RTS da selekcija kandidata nakon prijavljivanja u jedinice Vojske Srbije obuhvata ciklus od tri procesa koji se odvijaju u periodu ne dužem od mesec dana.
 
- Prvog dana kada se jave pristupaju fizičkoj proveri i opštem lekarskom pregledu. Posle toga zakazuje se psihološka selekcija na jednom od centara u Srbiji, Niš, Novi Sad, Beograd i posle toga se radi opšti lekarski pregled - rekao je.

- Pokušali smo u prvoj polovini ove godine da to radimo u dva ciklusa vezano za pojedinačne datume, 13. februar i 30. jun, i prosto su ljudi iskazivali želju da bi se možda prijavili u nekom drugom terminu, ali nisu bili tada tu, nisu bili u mogućnosti i mi smo napravili u drugom delu godine fleksibilnost da otvorimo kasarne od 1. septembra do kraja godine kada to njima odgovara - rekao je Iriškić.

RUSKA OPOZICIJA PLJUJE VLADIMIRA PUTINA: Poklonio si Srbiji naoružanje vredno čak 800 MILIONA DOLARA!
 
Najmasovniji deo vojske su profesionalni vojnici, rekao je Iriškić i dodao da je osnovna plata od 33.000 do 35.000, a uz angažovanje na bilo kojim zadacima - kopnena zona bezbednosti, obezbeđenje granica i slično može da dođe i od 55.000 do 60.000 dinara.

SRPSKA VOJSKA NIJE IZGUBILA RAT, ONA JE SVOJU BITKU DOBILA: Admiral Boško Antić traži da se VOJNICI KOJI SU GINULI ZA SRBIJU POŠTUJU!

Govoreći o tome koliko mogu da produžavaju ugovore, kaže da su osnovi ugovori od šest do tri godine. Posle toga može na svakih tri godine da se produžava ugovor za opšte i osnovne specijalnosti do 40. godine života, posle toga shodno zanimanjima koja rade može da se produžava do 50 godina, objasnio je Iriškić.

 
- Posle 40. godine ili su se stručno specijalistički usavršavali pa se unapređivali u toku vojne službe za podoficire ili ko završi fakultet za oficire ili u struci koju imaju kao osnovno obrazovanje i zapošljavaju se na zanimanjima koja rade civilna lica u Vosjci Srbije do 50. godine - rekao je Iriškić.ž

SRBIJO, OPREZ! NEŠTO STRAŠNO SE SPREMA: Američki mediji najavljuju ŽESTOKE SUKOBE NA BALKANU!

Krajem oktobra 2016. godine već je pokrenuta inicijativa za prijem 300 profesionalnih vojnika iz redova onih koji su dobrovoljno odslužili vojni rok, a polovinom februara i krajem juna za prijem još 1.175 profesionalnih vojnika njih 1.018 već je u stroju.

Tagovi: