01.09.2017.

14:14

Foto:

Vesti

ŽEŽELJEV MOST - POSTAVLJEN MALI LUK DUG 180 METARA: Radovi teku po planu, most gotov u januaru 2018. godine!

Neimare su obišli predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
  
-U tehničkom smislu, jedan luk polako klizi ka centralnom stubu, a početkom oktobra trebalo bi da krene i sa druge strane. Uprkos  kašnjenju od tri do pet nedelja koje je izvođač najavio, moramo priznati da poslednjih meseci postoje značajni napori da se nedoknadi sve ono što je propušteno u godinama koje su iza nas u realizaciji ovog važnog projekta. Radovi predstavljaju završne fazu izgradnje Žeželjevog mosta, koji će u novembru biti osposobljen za pešački, a u januaru naredne godine i za železnički saobraćaj - rekao Mirović i dodao da na projektu više ne postoje problemi.

PALMA PRAVI AVIONE! U Jagodini niču fabrika aviona i aerodrom!

Ministarka Mihajlović je istakla  da je Žeželjev most od velikog značaja, jer je deo modernizacije pruge Beograd-Budimpešta, koji će umnogome doprineti Srbiji kada govorimo o prevozu i robe i ljudi.

(FOTO) VUČIĆ U RUDNIKU BAKRA MAJDANPEK PORUČIO: Kupili smo vrhunske dampere, a verujem da ćemo uskoro i SAMI DA IH PRAVIMO!

 - Na gradilištu nema problema. U ovom slučaju nije u pitanju greška izvođača, već se kasni zbog vodostaja Dunava. Zato smo pomerili dan početka navlačenja lukova, jer nismo mogli da utičemo na vodostaj. Rad na mostu ne poznaje vremenske prilike i radovi će biti redovni i u predstojećem jesenjem i zimskom periodu - rekla je ministarka.

S. K.

Po završenom montiranju malog luka, planirano je postavljanje velikog luka dužine 220 metara sa novosadske strane.

Predviđeno je i da se po završetku izgradnje Žeželjevog mosta preko Dunava pokrene demontaža postojećeg privremenog montažno-demontažnog mosta, koja će trajati do februara naredne godine.

ALARMANTNI PODACI DEMOGRAFA I PIO FONDA: Srbija će 2021. imati više penzionera nego radnika!

Žeželjev most je, kao i druga dva novosadska mosta, srušen je za vreme zločinačke agresije NATO alijanse na SR Jugoslaviju 1999. godine.

 

Tagovi: