25.09.2017.

19:11

Foto:

Vesti

(VIDEO) KOLINDA RAZBESNELA ANTIFAŠISTE I ŽESTOKO UVREDILA SRBE: Ustvrdila da su rimokatolički sveštenici bili u prvim redovima borbe protiv Hitlera!

 

Govoreći na svečanoj sednici županijske skupštine, povodom obeležavanja Dana Istarske županije i 70. godišnjice Pariske mirovne konferencije, Kitarovićeva je, između ostalog, rekla da se u Istri razvio prvi antifašistički pokret, i da je svaki istarski "domoljub" bio antifašista, nezavisno od ideološke pripadnosti.

Prema američkim izvorima više od 1.400 rimokatoličkih sveštenika u NDH je u toku II svetskog rata lično klalo, mučilo, silovalo, ubijalo Srbe. Trojica komandanata Jasenovca bili su katolički sveštenici

- Poseban doprinos toj narodnoj borbi za slobodu dalo je katoličko sveštenstvo.... Taj doprinos nije nažalost nakon rata bio cenjen. Naprotiv, Crkva je, iz ideoloških razloga, bila izložena različitim progonima, pa i ubistvima sveštenika i vernika. I to treba reći kao jednu od istina -  rekla je Kitarovićeva čije reči su dočekane sa nezadovoljstvom brojnih okupljenih antifašista.

KOLINDA NOSI PUTINU PORUKU NATO I SAD: Nećemo mirno posmatrati KAKO NAORUŽAVATE SRBE!

Na njenom izlasku iz dvorane oni su uzvikivali "Tito, Tito", a potom su počeli i da pevaju partizanske pesme.

Predsednica "lijepe njihove" zaboravila je da su vodeće ličnosti Crkve na području Hrvatske i BiH iskazivali simpatije prema NDH, da su pripadnici nižeg svećenstva eksplicitno iskazivali podršku ustaškom režimu, često sudjelujući u njegovim aktivnostima, bilo kao državni službenici ili pripadnici oružanih formacija, a u nekim slučajevima i kao aktivni učesnici progona i masovnih ubistava Srba, Jevreja i Roma.

HRVATSKA U NEVERICI, OPROŠTAJNO PISMO SPLIĆANINA! Želim da se moje dete budi daleko od ustaša i zločinaca koji sanjaju novi Jasenovac!

Kolinda sasvim sigurno zna, ali očigledno namerno zaboravlja, za zlotvore u rimokatoličkim odoroma poput fra sotone Miroslava Filipovića, pripadnika franjevačkog reda i najozloglašenijeg ratnog zločinca na području bivše Jugoslavije za vreme Drugog svetskog rata. Župnika Mate Moguše, jasenovačkih kasapina sveštenika Brekala i Lipovca, fratra Srećka Perića.

USTAŠKO LUDILO NE PRESTAJE! Hrvati zakonom odredili da su KRAJIŠNICI IZVRŠILI AGRESIJU SAMI NA SEBE!

Prema američkim izvorima više od 1.400 katoličkih sveštenika u NDH je u toku Drugog svetskog rata lično klalo, mučilo, silovalo, ubijalo na razne načine i nasilno prevodilo u katolicizam Srbe. Trojica komandanata Jasenovca bili su katolički sveštenici.

 

Tagovi: