13.10.2017.

23:52

Foto:

Vesti

NEKA NAROD VIDI NOVE SRPSKE MIGOVE: Lovački avioni će biti spremni za PISTU NA SVEČANOSTI 20. OKTOBRA!

Sastavljanje  aviona "mig-29" na Aerodromu Batajnica ulazi u završnu fazu i oni će biti potpuno spremni za prikaz povodom Dana oslobođenja Beograda 20. oktobra. U Ministarstvu odbrane nezvanično je potvrđeno da će svečanost pod nazivom "Sloboda 2017" uveličati i ruska akro-grupa "Striži".

Glavne zvezde programa na batajničkom aerodromu, koji priprema Ministarstvo odbrane, biće "migovi" koji su prvih dana oktobra isporučeni iz Rusije. Na njihovom sklapanju u Vazduhoplovnom zavodu "Moma Stanojlović" rade naši tehničari uz pomoć stručnjaka iz Rusije.

Ruska ambasada u Beogradu preko portala "Sputnjik" i "Raša bijond Srbija" objavila je prve fotografije novoprimljenih letelica. Na njima se vidi da su pojedini avioni već sastavljeni i prebačeni u hangar na Aerodromu Batajnica u koji su smeštene letelice iz sastava 204. vazduhoplovne brigade. Avioni su u Srbiju stigli ofarbani u šare identične "migovima" koje već koristi naše Ratno vazduhoplovstvo.

Russia Beyond Srbija

- Letelice koje su stigle iz Rusije biće izložene u delu statičkog programa planiranog za 20. oktobar i neće leteti - objašnjavaju u Vojsci Srbije. - "Migovi" su u letnom stanju, ali još ne zadovoljavaju sve standarde za propisan let. Njima predstoji tzv. predeksportna priprema koja će biti izvršena u zavodu "Moma Stanojlović"

DEMONSTRACIJA ODBRANE NEBA

Piloti Ratnog vazduhoplovstva Srbije na svečnosti planiranoj za 20. oktobar premijerno će izvesti prikaz reagovanja u slučaju neprijavljenog ulaska nepoznate letelice u srpski vazdušni prostor. Tokom demonstracije "er polisinga" za minimalno vreme na nebo će se vinuti dežurni par lovačkih aviona iz sastava 204. vazduhoplovne brigade.

(VIDEO) GENERAL BOJAN ZRNIĆ: Zaštitićemo nebo Srbije - MIGOVI ĆE BITI SKLOPLJENI DO 20. OKTOBRA!

(VIDEO) SRPSKI MIG 29 ĆE BITI JAČI OD HRVATSKOG F-16: Evo šta kažu stručnjaci, šta bi bilo kada bi se SUKOBILA OVA DVA AVIONA!

(VIDEO) BRATSTVO AVIJATIČARA RUSIJE I SRBIJE: U akciji mešovite posade aviona MiG 29 i helikoptera Mi-8, UZ PODRŠKU SPECNAZ!

Tagovi: