02.11.2017.

16:11

Foto:

Vesti

TILERSON I STEJT DEPARTMENT PREUZIMAJU UBISTVO NA ZAKINTOSU: Srbi se ne smeju izvući bez kazne!

Senatori Džon Kornin i Ted Kruz zajedno sa kongresmenom Majklom Mekolom poslali su pismo državnom sekretaru SAD Reksu Tilersonu u kojem od njega traže da "iskoristi sva diplomatska sredstva kako bi se osiguralo da napadači ne izbegnu pravdi", prenosi Si-Bi-Es njuz (CBSNews).

Kako se navodi, Bakarijevi roditelji Džil i Fil Henderson sastali su se ove nedelje privatno sa pomenutim političarima u Vašingtonu kako bi razgovarali o slučaju protiv navodnih ubica njihovog sina.

- Radi se o drugoj zemlji - nismo sigurni kako će izgledati proces. Zato se nadamo da oni razumeju kako bi taj proces trebalo da izgleda i mogu da nam pomognu da prođemo kroz to. Zato što bez pritiska američke vlade, iskreno, verovatno nemamo čemu da se nadamo - rekla je Džil.

Njen suprug Fil kaže da porodica traži neke odgovore.

- Zaista želimo samo istinu koju još nemamo. I zbog toga pokušavamo da pronađemo pravdu u tome - rekao je on.

SLUČAJ ZAKINTOS! Maloletnici koji su u pritvoru su DOBRO!

Advokati Erl Vord i Džonatan Abadi rade na tome da osiguraju da porodica Henderson bude zastupljena na sudu.

- Nema načina da vratimo Bakarija... ali mislim da ideja da bi ljudi mogli da urade ovo i da se izvuku povećala bi stepen nezadovoljstva koji je skoro nezamisliv - kaže Abadi.

SLUČAJ ZAKINTOS: Srbi osumnjičeni za prebijanje Amerikanca U ZATVORU IDU U ŠKOLU!

Na upit Ej-Bi-Si njuza Stejt departmentu da li je u kontaktu sa grčkom vladom o ovom slučaju, portparolka nije direktno odgovorila, ali je rekla: "Nastavljamo da pratimo istragu grčkih vlasti".

SRBIMA ZABRANJEN ULAZ U NEKE KLUBOVE NA ZAKINTOSU, iako je tuča u kojoj je stradao Amerikanac SKORO ZABORAVLJENA!

Henderson (22) je ubijen na Zakintos 6. jula, nakon toga uhapšeno je devet osoba, među kojima sedam srpskih državljana. Dvojica Srba su puštena i nalaze se u Srbiji, a još se čeka na više detalja o procesu i o tome kada će početi suđenje. 

Tagovi: