05.11.2017.

21:57

Foto:

Vesti

HRVATI MASOVNO DOLAZE U SRBIJU NA LEČENJE: Spremni da plate hiljade evra za kubansku vakcina protiv raka!

List navodi kako Kuba ima neke diskutabilne lekove, poput škorpionovog otrova, kojim leče lakše i teže bolesti, pa čak i karcinome.

Lečili i Čaveza i Batu

Slučajeva da su se ljudi odlazili lečiti na Kubu ima na pretek, ali najpoznatiji je svakako slučaj venecuelanskog predsednika Huga Čaveza.
On je nakon dijagnoze karcinoma u četvrtom stadiju otišao u Kubu na lečenje, a tamo je odlazio i na hemoterapije. Nakon dijagnoze živeo je pune tri godine - mnogo duže nego što su to procenili doktori Venecueli.
Na Kubi se lečio i čuveni glumac Bata Živojinović, a pretpostavlja se da je mnogo slavnih pokušalo da reši svoje zdravstvene probleme na Kubi.

Iskustva primene kubanskog leka, navodi ovaj medij, protiv raka pluća u slučaju 25 obolelih u beogradskom KBC Bežanijska kosa pokazuju da taj medikament većini pacijenata produžuje život, da ga dobro ga podnose i da nema nuspojava.

Vest o "čudotvornom kubanskom leku" brzo se proširila pa pacijenti iz Hrvatske, ali i Makedonije, Crne Gore kontaktiraju beogradski KBC Bežanijska kosa kako bi  kupili lek koji je Kuba donirala Srbiji krajem 2015. godine. 

Oboleli u Hravskoj, ali i drugim zemljama bivše Jugoslavije, navodno, nude hiljade evra kako bi se dokopali leka iz Kube, iako   vakcina za sada nije u prodaji.   

Najpoznatiji među kubanskim lekovima je svakako CIMAvax. Kubanski stručnjaci su na ovom leku radili punih 25 godina, a osim u KBC Bežanijska Kosda, terapija kubankim lekom se sprovodi i  u Novom Sadu.

To je lek koji ne sprečava rak pluća, ali zaustavlja širenje bolesti tako što napada belančevine uključene u rast raka. Zahvaljujući ovoj transformaciji, uznapredovali rak bi se mogao pretvoriti u hroničnu, izlečivu bolest umesto u fatalnu. 

TODORIĆ I MIŠKOVIĆ HTELI DA VLADAJU SRBIJOM I HRVATSKOM: Plan "Herkul" propao jer se nisu dogovorili ko je glavni!

Ovaj lek je prvi takve vrste, a da je reč o stvarno značajnoj inovaciji dovoljno govori podatak da bi i ekonomska velesila poput SAD mogla tražiti pomoć od svog zakletog neprijatelja.

- Postoje barem tri velike medicinske inovacije koje Kuba ima, a mi trebamo, a trgovinski embargo nam  stvara prepreke - rekao je Huffington Postu američki Naučnik zadužen za medicinsku saradnju s Kubom, Pierre LaRamée .

SRBIJA JE BOLJA OD HRVATSKE, LIJEPA NJIHOVA BIĆE NAJGORA U EU! Šokantna analiza koja je ZAGREB OSTAVILA BEZ REČI!

Osim CIMAvaxa, kao revolucionarni se često spominju i drugi kubanski lekovi - Vidatox, Heberprot P75, Vaxire, Melagenina Plus...

Clipart.com

Ekspres otkriva i da će Srbija ugostiti poznatog onkologa iz Havane i profesorku na tamošnjem medicinskom fakultetu Anabel Estevez Garsiju koja će u našoj zemlji boraviti mesec dana kao predstavnik Udruženja lekara Kube. 

SPASLA JE 10.000 DECE IZ JASENOVCA I SRAMNO PREĆUTANA: Austrija čak ni tablu na njenoj kući ne dozvoljava!

Ona će tom prilikom predstaviti dostignuća savremene medicine u lečenju raka i drugih teških bolesti - ovisnosti, Parkinsona, bolesti očiju i kože, gangrene...

Kuba navodno od 2012. godine provodi i klinička istraživanja kojima testira svoje vekacine protiv HIV.

 

Tagovi: