07.11.2017.

14:58

Foto:

Vesti

POPOVIĆ IVKOVIĆ: Ciljevi MUP izradnja moderne i efikasne policije!

Popović Ivković je, otvarajući međunarodni naučni skup "Dani Arčibalda Rajsa" na Kriminalističko-policijskoj akademiji, poručila da zadatak Ministarstva unutrašnjih poslova nije samo da ispuni standarde Evropske unije, definisane u Poglavlju 24, već pre svega da poveća bezbednost svih građana Srbije.

- Za ispunjenje ovog zadatka veoma je važno unapređenje stručnih kompetentnosti policijskih službenika. Znanje je garant efikasnog rada svake institucije, pa i Ministarstva unutrašnjih poslova. Prvi korak na ovom putu je napravljen usvajanjem novog Zakona o policiji koji je jasno definisao okvire za razvoj i upravljanje ljudskim resursima u MUP, isključivo na osnovu stručnih kompetentnosti - istakla je Popović Ivković.

Popović Ivković je rekla da Ministarstvo zajedničkim radom sa naučnom i stručnom zajednicom nastoji da stvori efikasan model razvoja i usavršavanja policajaca, koji će moći adekvatno da odgovore na sve bezbednosne izazove.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova u potpunosti podržava Kriminalističko-policijsku akademiju, kao visokoobrazovnu ustanovu osnovanu od strane Vlade Srbije za ostvarivanje studijskih programa za potrebe policijskog obrazovanja. Posebno je značajna činjenica da Akademija u osmišljavanju tema za okrugle stolove i naučno-stručne skupove uvek vodi računa o potrebama i strateškim ciljevima Ministarstva unutrašnjih poslova - rekla je Popović Ivković.

Ona je na kraju izrazila uverenje da će i danas otvoreni međunarodni naučni skup „Dani Arčibalda Rajsa“, kroz izneta mišljenja, predloge i zaključke, doprineti unapređenju rada Ministarstva i ispunjavanju obaveza koje su definisane u Poglavlju 24 „Sloboda, pravda i bezbednost", saopšteno je iz MUP-a.

Tagovi: