17.11.2017.

19:01

Foto:

Vesti

GORAN VESIĆ: Program seniorske kartice se uspešno razvija

Sve više kompanija ulazi u ovaj program i nudi popuste penzionerima, a jedna od njih i javno preduzeće Sportsko-kulturni centar "Obrenovac", naveo je Vesić prilikom obilaska tog preduzeća i pozvao i druge kompanije da pokažu da su društveno odgovorne i da se odreknu dela svog profita kako bi životni standard penzionera bio bolji.

- Naša politika je da brinemo o najstarijima i najmlađim sugrađanima. Mi, kao Grad Beograd, smo deo politike Vlade Srbije - naglasio je Vesić i, podsetivši na odluku Vlade Srbije da se od prvog januara sledeće godine povećaju penzije za pet odsto, precizirao da će posle tog povećanja 86,6 odsto penzionera imati veće penzije nego 2013. godine.

Osim toga, podsetio je Vesić, prema odluci Vlade Srbije isplaćena je jednokratna pomoć penzionerima od 5.000 dinara.

VESIĆ: Do danas 20 odsto penzionera podiglo senior karticu!

- Mi smo, kao Grad Beograd, u skladu sa našom ulogom u toj politici penzionerima obezbedili senior kartice, zatim besplatne izlete na koje odlaze preko naših opština, kao i čitav niz drugih programa. Na taj način se trudimo da pokažemo da smo odgovorni i zahvalni penzionerima za sav teret koji su podneli kada su u pitanju reforme u Srbiji - dodao je Vesić.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da se veliki broj penzionera sa teritorije gradske opštine Obrenovac odazvao projektu i počeo sa korišćenjem senior kartice.

- Cilj je da oni tu karticu, naravno, koriste u Obrenovcu, ali i pored toga sa njom mogu da ostvare popuste u više od 250 prodajnih objekata na teritoriji grada Beograda sa kojima imamo potpisane ugovore o saradnji. Pozivam i druge kompanije da se priključe ovom projektu čiji je cilj da se beogradskim penzionerima omogući da, kroz određene uštede, ostvare i glavnu uštedu u svom kućnom budžetu - istakla je Stanisavljević.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je rekao da se ta opština uključila u projekat senior karitce "svom snagom".

- Pozvali smo i naše privatne kompanije da učestvuju u ovom programu i više od 20 kompanija se odazvalo i biće u sistemu popusta za penzionere sa teritorije gradske opštine Obrenovac - istakao je Čučković.

VESIĆ: Sa senior karticom popusti i u "Aromi"!

On je izrazio mišljenje da je jako značajno da opština, mesna zajednica, Skupština grada Beograda i Vlada Srbije sprovode odgovornu politiku prema najstarijim sugrađanima - "ljudima koji su gradili Obrenovac…ljudima koji su zaslužni za to kako Srbija danas izgleda".

Tagovi: