30.11.2017.

08:57

Foto:

Vesti

SKANDAL U PRVOJ OSNOVNOJ ŠKOLI U VALJEVU! Dečaka (9) tukla tri vršnjaka, UČITELJICA GA POSLALA U ĆOŠAK, a direktorka kaže da je sve bila DEČJA IGRA?!

Ćutali 15 danaIncident se dogodio još 13. novembra i za njega verovatno javnost ne bi saznala da nisu progovorili roditelji dece iz razreda

Devetogodišnjeg učenika trećeg razreda Prve osnovne škole u Valjevu srušila su na pod učionice i izgazila trojica drugara iz razreda, saznaje Informer! Nesrećni dečak pretučen je jer je kao dežurni imao zaduženje da učiteljici prijavi đake koji nisu uradili domaći zadatak. Posle batina završio je u bolnici, gde su mu konstatovane lakše povrede na stomaku.

Ovaj incident, inače, dogodio se još 13. novembra, ali su u školi zataškavali slučaj pričom da se radilo o "običnoj dečjoj igri". I sami roditelji prebijenog dečaka pristali su da se ceo slučaj reši bez velike pompe "jer se radi o maloj deci". Zanimljivo je da nijedan od trojice dečaka nasilnika neće biti kažnjen čak ni običnim ukorom.

Slučaj je izašao na videlo tek pošto su o njemu progovorili roditelji ostalih učenika iz odeljenja.

EPILOG VRŠNJAČKOG NASILJA U ARANĐELOVCU: Nasilnice koje su šamarale drugaricu IZBAČENE IZ ŠKOLE!

- Incident se dogodio na malom odmoru dok je učiteljica bila u zbornici. Dečak koji je napadnut bio je zadužen da pregleda da li je jedan red đaka uradio domaći zadatak. Pošto trojica dečaka nisu uradila domaći, dečak im je upisao minus i krenuo da taj papirić stavi na sto učiteljice. Tada su ga ta trojica učenika, naočigled druge dece, oborila na pod i počela da skaču po njemu i da ga gaze. To je trajalo poprilično drugo, a niko od drugih đaka nije reagovao. Kada se učiteljica vratila u učionicu, dečak joj se požalio da je pretučen, međutim ona je mislila da je izmislio priču i poslala ga u ćošak! Tek kada su joj drugi učenici potvrdili da dečak govori istinu, ona je o svemu obavestila upravu škole - preneli su roditelji priču koju su čuli od svoje dece i zaposlenih u školi.

Nema kazne
Dečaci neće biti kažnjeni, jer smo se svi složili da je to bila samo dečja igra 
Mileva Mojić, direktorka škole

Dečak je nakon incidenta zbrinut u valjevskoj bolnici, gde su mu konstatovane lakše povrede. Ipak, žalio se na bolove u stomaku, pa je zadržan neko vreme na posmatranju. Nakon toga, pet dana se oporavljao kod kuće i odsustvovao iz škole. Roditelji napadnutog dečaka nisu želeli da govore o ovom incidentu, samo su kratko poručili "da su hteli da se cela stvar reši mirnim putem".

Ministarstvo: Nije nam prijavljeno

U Ministarstvu prosvete rekli su nam da im nije prijavljen najnoviji slučaj vršnjačkog nasilja u Valjevu. Ipak, kako nam je naglašeno, službenici ministarstva ispitaće ovaj slučaj i reagovati u skladu sa zakonom, ako bude potrebno.

Direktorka Prve osnovne škole u Valjevu Mileva Mojić kaže da su odmah posle tuče pozvali roditelje svih dečaka i dodaje da su zajednički zaključili "da nema potrebe za dizanjem velike prašine oko ovog slučaja".

- Održali smo zajednički roditeljski sastanak i o svemu razgovarali u mirnoj atmosferi. U tom odeljenju je trenutno pojačan vaspitni rad kako bi se svaki sukob i nasilje sasekli u korenu. Trojica učenika neće biti sankcionisana jer se situacija smirila. Oni su se u stvari jurili u učionici i igrali igre "Ko je pobednik" i tako je došlo do incidenta. Otac dečaka koji je gažen potpisao je da ne želi da se dalje postupa protiv školskih drugova njegovog sina, tako da posebnih sankcija neće biti. A i tokom ispitivanja celog slučaja zaključili smo da su u pitanju ipak mala deca, koja nisu imala svest i nameru da bi svojim postupcima mogla ozbiljno da povrede svog drugara - objašnjava direktorka škole Mileva Mojić.

O celom incidentu je obaveštena valjevska policija, a slučaj je prosleđen Višem tužilaštvu u Valjevu.

Poslednji slučajevi vršnjačkog nasilja

13. oktobar, AranđelovacUčenica prvog razreda srednje Tehničke škole "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu B. N. (15) brutalno je pretučena za vreme školskog odmora i tom prilikom nanete su joj povrede po glavi i licu. Za incident se saznalo kada je na društvenim mrežama isplivao snimak ovog jezivog nasilja među vršnjacima.
15. oktobar, BeogradUčenica osmog razreda osnovne škole "Dragojlo Dudić" u Malom Mokrom Lugu D. P. prijavila je dečake A. M. i L. J. da su je, više puta tokom dve godine, primoravali na oralni seks i da su joj davali marihuanu, preteći joj da nikome ne sme ništa da kaže. Nasilje je prijavila nastavnica kojoj se devojčica požalila.
1. novembar, StarčevoUčenik sedmog razreda Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" u Starčevu A. K. (13) pretukao je svoju drugaricu A. P. za vreme časa i naneo joj povrede u predelu lica i ramena. Incident se dogodio na času istorije, kada je dečak prišao svojoj drugarici i iz čista mira joj lupio šamar, a potom je nekoliko puta udario i pesnicama u rame.

Tagovi: