23.12.2017.

16:44

Foto:

Vesti

USTAŠE SE BAŠ NIČEG NE STIDE: Njihovi piloti, ubice srpke nejači su vitezovi i heroji, a piloti JNA zločinci zbog napada na Tuđmana!

Štrbac navodi da Hrvatima nije pretila nikakva opasnost od onih u izbegličkim kolonama, i da te iste pilote ne namerava kazniti već ih naziva vitezovima i herojima.

Štrbac je u izjavi za Srnu podsetio da za granatiranje izbegličkih kolona na Petrovačkoj i Prijedorskoj cesti u avgustu 1995. godine u kojim je poginulo 13 srpskih civila - izbeglica iz Republike Srpske Krajine, a više desetina ranjeno, Tužilaštvo BiH vodi istragu, koju nikako ne može da okonča pošto Hrvatska neće da im dostavi imena pilota koji su upravljali avionima u trenutku granatiranja kolona.

- Štaviše, službena Hrvatska je sve do 2013. godine poricala da su njeni avioni uopšte učestvovali u tim granatiranjima, optužujući Srbe za "samogranatiranje" - ukazao je Štrbac.

On je podsetio da je tek kada je hrvatski magazin "Vojna povijest" objavio sve aktivnosti hrvatskog vazduhoplovstva u akciji "Oluja" navodeći i Petrovačku i Prijedorsku cestu, hrvatska strana u pisanoj formi priznala da je "hrvatska vojska zaista preduzimala određene akcije protiv srpskih motorizovanih oklopnih kolona na teritoriji BiH, ali da im meta nisu bili srpski civili".

HRVATI KUPUJU IZRAELSKE F-16 BARAK: Platiće ih čak milijardu evra, PLAŠE SE SRPSKIH MIGOVA 29!

- Dakle, ako su hrvatski organi gonjenja čekali 26 godina validne dokaze da procesuiraju odgovorne pripadnike bivše JNA za granatiranje Banskog dvora, gde je bila jedna civilna žrtva i četvoro ranjenih, pitam se šta ih je sprečavalo da procesuiraju odgovorne po komandnoj odgovornosti i neposredne izvršioce ubistva na Petrovačkoj i Prijedorskoj cesti kada su imali sve dokaze u rukama, odnosno zašto nisu postupili po zamolnici Tužilaštva BiH da ih baram oni procesuiraju - pita Štrbac.

Prema njegovim rečima, odgovor je opet u dvostrukim aršinima evropske Hrvatske.

- Njihovi piloti, koji su ubijali decu i starce u drugoj državi koji im nisu bili nikakva pretnja su vitezovi i heroji kako su Rudolfa Perešina posmrtno nazvali prvi predsednik Hrvatske Franjo Tuđman i Antun Tus, a piloti JNA i njihovi naredbodavci, koji su granatirali legalni vojni cilj su ubice i ratni zločinci. Naravno na ovakvim duplim standardima se ne može graditi ni pomirenje ni poverenje - zaključio je Štrbac.

GENERAL BAJIĆ OTKRIO ZAŠTO JE RAKETIRAO TUĐMANA: Žalim žrtve, ali ON JE BIO ZMIJA, a zna se da se ZMIJA BIJE U GLAVU!

Podsetimo, u raketiranju izbegličke kolone u blizini mesta Bravsko kod Bosanskog Petrovca, hrvatska avijacija je masakrirala 10 civila, među kojima i četvoro dece.

Tanjug

U tom napadu je ranjeno na desetine izbeglica, a avion koji ih je pobio mig 21" je poletio sa aerodroma Split."

Samo dan kasnije, 8. avgusta, u selu Svodna nedaleko od Prijedora dva hrvatska "miga 21", koja su poletela sa zagrebačkog aerodroma Pleso raketirali su izbjegličku kolonu i tom prilikom ubili troje civila, dok su četvoro dece i četiri žene teže ranjeni.

I u operaciji Bljesak, koja je prethodila Oluji hrvatski avion "mig" 21 je bacio četiri kasetne bombe nad Bosanskom Gradiškom koje su usmrtile dvoje dece i teško ranili njihovo majku.

USTAŠKA POSLA! DA SPASU TUĐMANA, SRBE OPTUŽILI ZA POKUŠAJ NJEGOVOG UBISTVA: Baš ih boli što je Hagu osuđen kao zločinac!

Avion je oboren odmah po izbacivanju smrtomosnog tereta od strane VRS, a zajedno sa raspadnutim avionom u Savu je pao i pilot Rudolf Perešin, inače dezerter iz JNA.

Srpska strana je o ovim akcijama Hrvatske obavestila Međunarodni sud pravde u sporu o genocidu po uzajamnim tužbama Hrvatske i Srbije.

Tagovi: