02.01.2018.

17:24

Foto:

Vesti

(VIDEO) UJACI, PUKNITE OD MUKE: HRVATSKA IZBRISANA, SRBIJA NA VRHU! CNN preporučuje zemlje koje se moraju videti!

Zemalje koje su nekad činile Jugoslaviju, prenosi hrvatski portal reportažu CNN, poslednjih godina postale deo najčešćih evropskih destinacija, posebno jadranska obala Hrvatske i Crne Gore. Srbija je nekako zaostajala. Nije dugo. 

Turisti počinju da dolaziti u ovaj neotkriveni kutak regije privučeni divnim prizorima, bogatom istorijom, neverovatnom vrednošću novca i puno sira. Beograd je već poznat kao grad zabave i provoda.

Uz granicu sa Bosnom i Kosovom, nacionalni parkovi Kopaonik i Zlatibor nude zimske sportove i beg leti u epske planinske krajolike. 

Na kraju, autor preporučuje: Jedno od najzagonetnijih svetskih spektakularnih železničkih putovanja, pruga koja povezuje Beograd s Barom u Crnoj Gori, ponovno je otvorena za saobraćaj 2017. Nema boljeg načina za dolazak."

Zagreb se može hvaliti sa svojom ponudom, ali ruku na srce - to je više nego mizerna ponuda koja turistima ne daje razlog da se opet vrate.

Grad je u letnim mesecima potpuno mrtav, a turistima koji u Zagrebu provedu nekoliko dana u avgustu, ne nudi se ama baš nikakav noćni život, piše hrvatski portal Express.hr. 

Nije ni čudo što ga je mlađa inostrana blogerska populacija već prozvala najdosadnijim gradom na svetu.

Plitvičkim jezerima ozbiljno preti skidanje sa liste UNESCO baštine.

Pre dve nedelje pukla je još jedna neviđena bruka - kristalno zelena voda Plitvičkih jezera je opasna za ljudsko zdravlje jer je prepuna fekalija.

Tagovi: