17.01.2018.

15:07

Foto:

Vesti

PATRIJARH: Oliver je bio najsvetliji primer našeg roda - nije napustio KiM ni po cenu života!

U izjavi povodom ubistva lidera Građanske inicijative SDP, juče u Kosovskoj Mitrovici, patrijarh je za TV Hram rekao da je zahvalan Ivanoviću što je, kako je rekao, bio najsvetliji primer našeg roda, rame uz rame sa našim sveštenstvom, monaštvom i svim čestitim Srbima, kao i za sva dobra koja je učinio za srpski narod i Srpsku crkvu.

- Oliver Ivanović je, kao izuzetan poznavalac teške situacije u kojoj se odavno nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji, istrajavao u ulozi narodnog i društvenog predstavnika - naveo je patrijarh.

Istakao je da su mnogi bili prisiljeni da odu sa teritorije Stare Srbije.

Ivanović je trpeo pritiske i bio je izložen najvećim iskušenjima, kaže patrijarh i dodaje da, iako je mogao da napusti Kosovo, on to nije hteo da učini ni po koju cenu.
- Ispostavilo se, na žalost, da to nije hteo da učini ni po cenu života - rekao je patrijarh i istovremeno porodici, srodnicima i istinskim prijateljima Olivera Ivanovića, te našem narodu koji živi na Kosovu i Metohiji, uputio iskreno saučešće sa željom da žive u međusobnoj ljubavi i u miru sa drugim narodima.

- Molimo se Srbima Svetiteljima koji večno žive u svetinjama na Kosovu i Metohiji kao čuvari našeg naroda, da umole pobeditelja smrti Vaskrslog Hrista, da podari večni pokoj počivšem Oliveru - naveo je patrijarh.

(IZ MINUTA U MINUT) SMRT OLIVERA IVANOVIĆA! Kovčeg s telom ubijenog političara krenuo iz Kosovske Mitrovice, sahrana sutra u Beogradu, u ALEJI VELIKANA!

Tagovi: