23.01.2018.

16:12

Foto:

Vesti

POPOVIĆ: Izraelski Mobilkom zainteresovan da ulaže u Srbiji

- Naši partneri iz Izraela pokazali su veliku zainteresovanost za dolazak na srpsko tržište. Poručio sam im da će Vlada Srbije dati najveće podsticaje svim onim investitorima koji u Srbiji žele da otvore razvojne i istraživačke centre, kao što to želi izraelski Mobilikom - rekao je Popović nakon sastanka.

On je ocenio da je Srbija izvanredna zemlja za ulaganje u sektor inovacija i IT-a jer ima odličnu kadrovsku bazu i talentovane mlade inženjere, zbog čega kompanija „Mobilikom“ upravo u našoj zemlji želi da otvori svoj evropski Centar za istraživanje i razvoj, rekao je Popović i naglasio da bi dolazak ove kompanije na tržište Srbije doneo nova pametna radna mesta za naše mlade inženjere, što bi uticalo na rast naše ekonomije i ostanak mladih u Srbiji.

- Kompanija Mobilikom je globalni provajder komunikacionog rešenja za kritične misije. Oni su razvili svoju 4G tehnologiju - komunikaciju bez potrebe za bilo kakvom infrastrukturom, što je naročito korisno u slučajevima prirodnih nepogoda i katastrofa. Trenutno rade i na razvoju 5G mreže. Siguran sam da bi međusobna saradnja Izraela i Srbije doprinela daljem uspešnom razvijanju IT, inovacionog i tehnološkog sektora u Srbiji - zaključio je Popović.

AKCIJA PRIVREDNE KOMORE SRBIJE! Kandidujte se za prestižno priznanje "Najbolje iz Srbije"

Tagovi: