20.02.2018.

13:44

Foto:

Vesti

OVAJ POTEZ NIŠKE ŠKOLE NIKO NIJE OČEKIVAO! Nastavnici od sutra u uniformama i bez telefona, MOBILNI ZABRANJENI I ĐACIMA I RODITELJIMA!

Sve uniforme imaće amblem škole koji su dizajnirali učenici. 

Direktorka škole Dušica Tričković kazala je da su se zaposleni u toj školi prvi u Nišu odlučili na uvodjenje uniformi kako bi dali primer učenicima. 

- Roditelji su dali saglasnost da učenici naše škole nose uniforme, ali ih još nismo uveli jer postoji otpor medju decom. Na ovaj način verujem da ćemo biti primer učenicima i da će prihvatiti uniforme - izjavila je Tričković za agenciju Beta. 

Ona je kazala da su nastavnici sami platili izradu uniforme i to 1.200 dinara po jednoj uniformi. 

- Firma iz Niša kod koje smo naručili mantile izašla nam je u susret i naplatila samo šivenje i materijal, pošto je vlasniku bio simpatičan naš gest i to što se radi o uniformama za nastavnike - rekla je Tričković. 

Pixabay

Prema njenim rečima, u planu je da do 1. septembra uniforme budu uvedene i za učenike, za početak možda ne svih razreda, ali sigurno prvog i osmog razreda. 

Tričković je kazala da će pored uniformi sutra predstaviti i zonu bez telefona, odnosno škola "Radoje Domanović" biće škola u kojoj mobilne telefone neće moći da koriste ni učenici ni zaposleni, ali ni roditelji. 

OSNOVCI U TOKIJU nose ARMANI! Cena uniforme 600 evra!

Školi "Radoje Domanović" ove godine pripala je Svetosavska nagrada koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

Školske uniforme u u Nišu za sada je uvela još jedino škola "Ivo Andrić" i to za djake prvog razreda.

Tagovi: