07.03.2018.

15:25

Foto:

Vesti

SUDIJA ŽENU KOJOJ JE UMRO MUŽ POSLAO U ZATVOR, UMESTO DA JOJ IZJAVI SAUČEŠĆE: Razlog je RAZBESNEO SRBIJU!

Njen sin Vojkan kaže da mu majka  trenutno izdržava kaznu u Požarevcu.

Kako navodi, ona nije platila kaznu od 5.000 dinara, jer se "nije osećala krivom". 

Vojkan Nedeljković je ispričao da je njegova majka 45 dana posle smrti supruga, koji je preminuo krajem decembra 2016. godine, odnela lovačku pušku i pištolj sa neophodnom dokumentacijom u policijsku stanicu u Gornjem Milanovcu.

- Zbog kašnjenja od pet dana ona je sada u zatvoru u Požarevcu, to je neverovatno. Moj otac Veselin preminuo je 28. decembra 2016. i u legalnom vlasništvu imao je lovačku pušku i pištolj. Mama je sama odnela oružje u policijsku stanicu u Gornjem Milanovcu 45. dan nakon očeve smrti - priča Vojkan.

Tamo su je obavestili da je zakonski rok za podnošenje oružja 40 dana, te da je zakasnila sa predajom.

KOJU NAM TO PORUKU ŠALJE SUD?! Vođi "Alkatraza" Vaviću za prebijanje devojke - ŠEST MESECI NANOGICE!

- Iako je tvrdila da nije bila obaveštena za zakonski rok, odgovor je bio da može da pročita na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i da pisano obaveštenje nije dužna da dobije - rekao je Vojkan Nedeljković.

Sudija za prekršaje odredio je udovici kaznu od 5.000 dinara zbog ovog kašnjenja, ali kako žena to nije želela da plati, sada je završila u zatvoru.

Advokat iz Novog Pazara Dragan Novović kaže za Informer da je ovaj primer dokaz da je u ovom slučaju izostala ljudskost predstavnika nadležnih organa.

- U redu, zakon je rekao svoje, ali je ovde zaista izostala ljudskost. Moglo je drugačije da se završi, a ne zatvorom. Pa ko će razmišljati o rokovima u danima kada priprema četrdesetodnevni pomen za preminulog? - pita se Novović. A. Grbović

Tagovi: