28.03.2018.

19:32

Foto:

Vesti

PROGON GIMNAZIJALCA IZ DANILOVGARDA JER SE SEĆAJU ŽRTVA NATO: Milo, džaba ih kinjiš, ONI SU POTOMCI SERDAR JANKA!

Latković je za "Slobodu" potvrdila da su roditelji pozvani da dođu u školu, ali ona smatra da u tome nema ničeg neobičnog.

- Deca u prisustvu roditelja treba da daju izjave o prestupu koji su počinila pre nekoliko dana - rekla je Latković, ali nije želela detaljnije da objasni svoju odluku, a posebno da odgovori na pitanje, zašto je ponašanje učenika toga dana kvalifikovala kao prestup.

Podsetimo, grupa učenika te škole je 24. marta ispred školske zgrade' razvila je transparent na kojem je pisalo "GENERACIJA 99 U INAT!", a nosili su i majice na kojima je bila nacrtana meta. 

To, inače, nije prvi put da učenici Gimnazije u ovom gradu organizuju obeležavanje godišnjice NATO agresije, izražavajući na taj način bunt protiv zločinačkog napada na njihovu zemlju, u kojoj su nedužni građani bili meta "Milosrdnog anđela", kako je ta vojna Alijansa nazvala čin agresije. 

Kada su učenici prošle godine izveli sličan performans puštajući u holu škole papirne makete NATO aviona uz imitaciju zvuka sirene za uzbunu, iz Ministarstva prosvete su insistirali da ih uprava škole kazni. 

"BRATSKI" NOŽ U LEĐA! Crnogorac Bošković insistirao da se srpske rukometašice izbace zbog Kosova!

Tadašnja direktorka škole Slavica Pavićević je, međutim, odbila da to uradi. Posle nekoliko meseci, ona je ekspresno poslata u penziju.

Sadašnjoj direktorki Nataši Latković nije prvi put da se okreće protiv učenika. Nedavno je pozvala policiju da spreči učenike Gimnazije koji su sličnim performansom branili izvorno pismo - ćirilicu.

NJEGOŠ SE OKREĆE U GROBU! CRNA GORA UDARILA NA RUSE! Stala uz Britaniju koja se navodno brani od Putinove agresije!

Koliko se zvanična Podgorica stidi svog junačkog otpora NATO agresiji 1999. godine pokazuje i primer ministra vojnog Predraga Boškovića koji je  zabranio polaganje cveća na mestu pogibije prve žrtve NATO zločina u Crnoj Gori. 

Na sramni čin ministra Boškovića reagovalo je i Udruženje boraca ratova od 1990, jer im Operativni dežurni tim Generalštaba Vojske Crne Gore nije dozvolio da na mestu stradanja prve žrtve NATO bombardovanja, tačnije u danilovgradskoj kasarni polože cveće i vence.

Tagovi: