29.03.2018.

20:06

Foto:

Vesti

(VIDEO) GRMLJAVINA SA PASULJANSKIH LIVADA: Ovako je Vojska Srbije sprečila pobunjenike DA OTCEPE DEO NAŠE ZEMLJE

U sprovedenoj akciji, predstavljena je situacija u kojoj grupa pobunjenika pokušava da otcepi deo državne teritorije. 

U tom pokušaju njima se suprotstavljaju državne vojne snage, a tom prilikom upotrebljavaju se i različite vrste vojnog naoružanja. 

Tanjug

Na poligonu za vežbanje čuli su se pucnji, bacane su bombe, puštani dimni signali upozorenja, a poligon su nadletali helikopteri i avioni. Prisutni su mogli da vide i akciju spasavanja ranjenih sanitarnim helikopterom.

Tanjug

Vrhunac akcije bio je upad u štab pobunjenika koji su izvele protivterorističke jedinice.

Nakon upada, naseljeno mesto je "očišćeno" od pobunjenika, a evakuacija povređenih izvršena je pomoću dva sanitetska vozila S2.

Teže povređeni učesnici akcije prevezeni su helikopterom, a lakše povređeni do sanitetskog mesta.

Tanjug


Na kraju akcije, stanovništvo se evakuiše iz naseljenog mesta, a jedinice Crvenog krsta donose neophodne namirnice i vodu.

U izvođenju vežbe učestvovala su ukupno 923 pripadnika vojske, a upotrebljene su različite vrste naoružanja i pokretnih sredstava.

Tanjug

Između ostalog, u vežbi su učestvovali tenkovi, borbena vozila pešadije M-80A, samohodne haubice, tenk za izvlačenje i tenk nosač mosta, višecevni bacači raketa, minobacači, jurišni avioni "orao", kao i helikopteri "HN-42M gama" i helikopter Mi-8, "hameri", bespilotna letelica "orbiter"...

Vežba je izvedena u okviru godišnjeg plana realizacije vežbi u Vojsci Srbije za 2018. godinu.

Akcija je izvedena u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra odbrane Aleksandar Vulina i načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića, ali i stranih izaslanika i vojnih veterana.

VUČIĆ NA PASULJANSKIM LIVADAMA: Da smo mi pretukli i uhapsili nekog Albanca, ne bi nam bilo spasa!

Tagovi: