16.04.2018.

14:53

Foto:

Vesti

OMEROVIĆ O SLUČAJU BEKVALAC: Pohvala za policiju, packa za medije!

Omerović je u saopštenju izrazio nadu da će i drugim slučajevima nasilja nad ženama nadležni organi na isti način primenjivati zakon i da će žrtve imati jednak tretman, bez obzira da li je reč o domaćici, direktorki, narodnoj poslanici ili estradnoj umetnici, odnosno bez obzira da li učinilac fudbaler, glumac ili političar. 

LAZUKIĆ NE SME DA PRILAZI NATAŠI! Policija izrekla meru nasilniku koji je pretukao pevačicu!

On smatra da bi mediji trebalo da budu podrška državi i njenim institucijama u jačanju svesti i prevenciji nasilja nade ženama, ali da je nažalost i pored brojnih kampanja većina medija u ovom slučaju podlegla senzacionalističkom izveštavanju. 

- Iako je reč o estradnoj ličnosti, Bekvalac u ovim okolnostima ima pravo na zaštitu privatnosti i elementarnih ljudskih prava. I dok se u ovom slučaju iznose detalji iz istrage, što dodatno ponižava žrtvu, s druge strane, kada je reč o žrtvama koje nisu poznate javnosti, isti ti mediji izvešetavaju vrlo šturo, najčešće kroz kratku vest i samo uz inicijale žrtve - kaže Omerović.

Kako kaže, mediji su svakako mogli i morali da o ovom događaju izveste javnost na drugačiji način, poštujući novinarsku etiku i standarde, ali i poštujući dostojanstvo i jednak tretman svake žrtve.

Tagovi: