27.04.2018.

18:38

Foto:

Vesti

DOBRA VEST ZA ONE KOJI ĆE LETOVATI NA HALKIDIKIJU: Evo šta je istina o vesti da se u Grčkoj UVODI PLAĆANJE EKOLOŠKE TAKSE!

Naime, jedan specijalizovani sajt objavio je 1. aprila informaciju da će svako ko od maja do oktobra bude letovao na Kasandri ili Sitoniji morati da izdvoji pet evra po vozilu i evro po osobi zbog ekološkog zagađenja u grčkim letovalištima. Ispod teksta je ostavljena informacija da se radi o prvoaprilskoj šali, međutim, mnogi mediji su tu vest preneli kao tačnu.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija "Juta" Aleksandar Seničić kaže za Informer da naši turisti ne treba da brinu, jer definitivno nikakva ekološka taksa u Grčkoj jednostavno ne postoji.

Potpuna izmišljotina
Proverili smo, ekološke takse nikada nisu ni planirane u Grčkoj. To je bila neslana šala
Aleksandar Seničić, "Juta"

- Ova zbrka nastala je kada je prvog aprila portal grčka.info objavio da zbog velikog zagađenja vlada Grčke u saradnji sa opštinama Kasandre i Sitonije uvodi ekološke takse za sve turiste. Odmah smo tražili odgovor iz Grčke, gde su nam potvrdili da ova informacija nije tačna, a kasnije smo shvatili da je u pitanju prvoaprilska šala - kaže Seničić.

On dodaje da ono što je sigurno jeste da su uvedene boravišne takse za sve turiste. Takođe, ove godine naplaćivaće se putarina za deonice autoputa kroz Makedoniju, od Demir Kapije do Smovica kod Đevdelije u dužini od 28,2 kilometra. To znači da će svi koji se zapute tim pravcem u Grčku na more imati dodatni trošak od jednog i po evra.

Boravišne takse u Grčkoj

apartmani - 0,5 evra
hotel sa 1 i 2* - 1 evro
hotel sa 3* - 1,5 evra
hotel sa 4* - 3 evra
hotel sa 5* - 4 evra
- po danu, po sobi (apartmanu)


Tagovi: