16.05.2018.

09:32

Foto:

Vesti

SASLUŠAN POZNATI RUKOMETAŠ ZBOG DIVLJANJA U PORODILIŠTU! Jovanović priznao grešku, SVE VREME SE IZVINJAVAO!

Nedeljko Jovanović je rukometaš koji je napravio haos u porodilištu nakon što mu se verenica porodila u 22. nedelji. Njegova verenica se zbog komplikacija prevremeno porodila i u šestom mesecu rodila bebu od svega 600 grama.

Kako Telegraf.rs saznaje, priznao je da je pogrešio i sve vreme se izvinjavao zbog haosa koji je napravio u nedelju uveče. Tvrdi da mu je život deteta i supruge bio najvažniji, pa je zato tako odreagovao. Policija će izveštaj predati Tužilaštvu, koje treba da proceni da li postoje elementi da se protiv ovog rukometaša pokrene postupak.

Divljanje rukometaša u zgradi porodilišta u Višegradskoj prijavila je jedna od medicinskih sestara, koja je te noći bila dežurna. Međutim, kada je policija stigla u krug bolnice Jovanović je već bio otišao. Iskaz o incidentu tada je dala medicinska sestra, koja je i pozvala policiju, kao i ostali zaposleni.

BEBA JE ŽIVA I U INKUBATORU JE 

Kako nam je ispričala dežurna doktorka, on je urlao na lekare da su mu ubili dete i nazivao ih pogrdnim imenima. Šutirao je sve što mu se nalazilo na putu i budio žene koje su spavale. Niko nije mogao da ga zaustavi, s obzirom na to da su te noći samo žene bile dežurne.
Dok se u porodilištu odvijala prava drama, verenica rukometaša bila je u porođajnoj sali. Mada su lekari krenuli da izvrše pobačaj, beba je rođena živa i teška je svega oko 600 grama. Odmah su, kaže doktroka, pozvani i neonatolozi i pedijatri. Beba je živa i u inkubatoru je.

Jovanović je samo dan nakon incidenta, ponovo posetio GAK Višegradsku, ali ovog puta da bi se izvinio za svoje ponašanje. Kako nam je rečeno, on je u bolnicu došao u popodnevnim satima i pokušao da izgladi situaciju sa lekarima i medicinskim sestrama.

Podsećamo, Nedeljko Jovanović je u nedelju oko pola dvanaest uveče upao u porodilište, gde je pokušao da razvali vrata, vikao i krivio lekare za prevremeni porođaj njegove verenice, a potom je čak ušao i u deo gde se žene porađaju i gde je civilima pristup zabranjen.

Njegova verenica još u petak je iz jedne beogradske bolnice prebačena u GAK Višegradska, zbog stanja koje je prethodilo pobačaju. Dobila je terapiju i ostala je da leži u bolnici.

Drama je krenula u nedelju uveče, pola sata pre ponoći. Dežurne doktorke pregledale su verenicu sportiste, čije je stanje bilo loše i ona je hitno prebačena u porodilište jer je prevremeni porođaj krenuo. Nekoliko minuta kasnije, njen verenik je stigao u bolnicu i, prema priči lekara koji su bili u smeni te noći, s vrata počeo da pravi haos.

Prvo je pokušao da razvali glavna ulazna vrata, koja se, inače, zaključavaju u 22 sata, ali to mu nije pošlo za rukom, pa je lupao i pokušavao nasilno da ih otvori. Onda je pronašao sporedni ulaz i sa još dve žene ušao u bolnicu.

Tagovi: