26.05.2018.

18:27

Foto:

Vesti

​ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU: Četiri najbolja osnovca predstavljaće AMSS na EP u Budimpešti!

To su Mina Folić, Nevena Gradićević, Ilija Mrkšić i Konstantin Nićetin. 
Takmičenje je održano u hali Pionir u Beogradu, u organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMS S), MUP-a, Ministarstva prosvete i osnovnih škola.

Predsednik AMS S Mirko Butulija rekao je da je ovo najmasovnije takmičenje u Srbiji tog tipa - koje pored takmičarskog ima i značajan edukativni karakter, a tiče se bezbednog ponašanja u saobraćaju.
- Samo ove godine 300.000 učenika je kroz ovo takmičenje ili steklo neka nova saznanja ili se prvi put susrelo sa pravilima bezbednog ponašanja u saobraćaju - napomenuo je Butulija.

Mirko ButulijaAMSS

Mirko Butulija
On je izrazio očekivanje da će se visoko plasirati na Evropskom takmičenju u Budimpešti, ovogodišnja četiri najbolja takmičara koji će, kako je rekao predstavljati i braniti bolje AMS S i države Srbije.Direktor policije Veselin Milić tim povodom je rekao da je imperesioniran znanjem koje su mladi ljudi pokazali tokom takmičenja.

- Impresioniran sam i brojem dece koji je prošao kroz ovu 49. akciju, oko 300.000 dece. Ovo ne može da nadomesti nijednu drugu aktivnost koju svi zajedno činimo i MUP i Ministarstvo prosvete i svi drugi subjekti koji su zainteresovani za povećanje bezbednosti u saobraćaju- napomenuo je Milić.

AMSS

On je ukazao da MUP sa velikim entuzijazmom učestvuje u sprovođenju ove aktivnosti, ali da je posvećen i drugim projektima koji se zajedno sa Agencijom za bezbednost saobraćaja sprovode na početku školske godine.

Podsetio je da su od 1. septembra prošle godine počela predavanja u četvrtim i šestim razredima osnovne škole, tokom kojih đaci imaju priliku da se upoznaju sa svim bezbednosnim izazovima kroz devet različitih tema.

Na današnjem 49. republičkom takmičenju učestvovalo je 108 učenika, a najbolji među njima osvojili su prigodne nagrade, bicikle, kacige za bicikl...Akcija o bezbednosti u saobraćaju sledeće godine navršiće pola veka trajanja.

Tagovi: