03.06.2018.

10:14

Foto:

Vesti

PRIJEMNI ISPIT IZ MATEMATIKE za specijalizovana IT odeljenja: Prijаvilo se 2.789 učenikа

Na prijemnom ispitu zadaci su srednjeg i naprednog nivoa, a za polaganje se prijavilo 2.789 učenika, navedeno je u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kako se dodaje, učenici će posle četiri godine školovanja u specijalizovanim IT odeljenjima steći sva neophodna znanja i veštine za rad u IT industriji, ali biće i odlično pripremljeni za nastavak školovanja na nekom od fakulteta ili viših škola IT usmerenja.

Osim toga, dobiće i široko gimnazijsko znanje koje im omogućava da, ukoliko žele, nastave školovanje u nekom potpuno drugom pravcu.

OPERACIJA "MALA MATURA"! Rešetke na prozorima i vratima, sve pod video-nadzorom, a TESTOVI ZA MATURU stižu do škola POD POLICIJSKOM PRATNJOM!

U saopštenju se navodi i da će učenici ovladati svim osnovnim, ali i nekim naprednijim konceptima programiranja i upoznati se sa različitim pristupima rešavanju problema programiranjem. 

Razumeće računarske mreže, mrežne slojeve i protokole i znati šta je potrebno da računarske mreže budu bezbedne.

Broj učenika, kao i u ostalim specijalizovanim gimnazijskim odeljenjima biće 20, piše u saopštenju u kom se dodaje da će se veći deo nastave takozvanih računarskih predmeta odvijati u grupama od 10 učenika.

Tagovi: