03.07.2018.

14:48

Foto:

Vesti

OPAKI "RED BUL" EKSTAZI IZ KINE UBIJA NAŠU DECU! Što je najgore, tableta košta SAMO 1.000 DINARA!

U Srbiju je stigao kineski "red bul" ekstazi, nova izuzetno opasna droga koja nakon konzumiranja samo jedne tablete može da ubije, otkrivaju za Informer stručnjaci. Ovaj opaki narkotik je čak pet puta jači od običnog ekstazija i sumnja se da je upravo on odgovoran za smrt troje mladih u Srbiji koji su se predozirali za samo sedam dana u junu (pogledajte okvir).

Da sve bude gore, policajcima i carinicima je gotovo nemoguće da zaustave šverc ove izuzetno opasne droge preko granice jer je krijumčari vešto pakuju u kutije "andola", "kafetina" i vitamina. Na crnom tržištu u Srbiji "red bul" ekstazi se može kupiti za samo 1.000 dinara.

Informer

Stručnjak za narkotike i član Borda direktora međunarodne policije za borbu protiv narkotika Marko Nicović otkrio je za Informer da je novi ekstazi "red bul" već uveliko dostupan u većini gradova u Srbiji. Uz to, on upozorava da će, ukoliko se nešto hitno ne preduzme, nova droga vrlo brzo odneti još života među tinejdžerima.

Košta 1.000 dinara
"Red bul" ekstazi je jeftin, tableta košta 1.000 dinara, zato je dostupan tinejdžerimaMarko Nicović, stručnjak za narkotike

Posledice uzimanja ekstazija "red bul":

* dezorijentisanost
* agresija
* halucinacije
* otežano disanje
* aritmija
* anksioznost
* koma
* smrt

- Ekstazi "red bul", koji stiže iz Kine, već je neko vreme na uličnom tržištu u našoj zemlji i sumnja se da je nedavna smrt troje tinejdžera usled predoziranja upravo povezana sa ovom drogom. Izuzetno je popularan jer je pet puta jači od običnog ekstazija, njime se dejstvo postiže kroz nekoliko minuta i traje i do deset sati, a može se nabaviti za samo 1.000 dinara. Zbog toga ga koriste uglavnom tinejdžeri, koji samo traže da ih nešto što brže "podigne" i da ih "ne pušta" satima. Problem je što oni nisu svesni da upravo ova droga zbog jačine toliko uništava centralni nervni sistem da odmah otkazuju neke vitalne životne funkcije i tinejdžer začas umre. Takođe, čak i da vas ne ubije, samo njegovo dejstvo je izuzetno opasno jer stvara agresivnost i halucinacije - objašnjava nam Nicović.

ALARMANTNO UPOZORENJE PSIHIJATRA DR IVICE MLADENOVIĆA: Od droge zavisna i deca od 12 godina, OPIJATE KUPUJU OD DŽEPARCA!

Naš sagovornik tvrdi i da policija i carinici gotovo nikako ne mogu da otkriju ovu drogu jer je vešto sakrivena u pakovanjima lekova.

- Verujte mi da je prepoznavanje i otkrivanje ovog ekstazijana carini teže nego sa bilo kojom drugom drogom. Kriminalci su usavršili sistem i ove tablete prenose preko granice u pakovanjima "andola", "kafetina" ili vitamina B. Zamene prave lekove ekstazijem i oblepe folijom, pa je nemoguće ustanoviti šta je unutra - kaže Nicović.

DROGA KROKODIL NAJVEĆA PRETNJA NAŠOJ DECI! Ministar zdravlja upozorava na pojavu OPAKOG NARKOTIKA U SRBIJI!

Haos u organizmu
Ovaj narkotik bukvalno ostavlja haos u organizmu. Samo nekoliko trenutaka pošto se proguta, dolazi do otežanog disanja, halucinacija, otkazivanja organa, kome i smrtiDr Dragan Joksović, toksikolog

Toksikolog dr Dragan Joksović naglašava da onaj ko konzumira smrtonosnu dozu ekstazi "red bula" praktično umire u teškim mukama.

- Ovaj narkotik bukvalno ostavlja haos u organizmu. Samo nekoliko trenutaka pošto se proguta, dolazi do otežanog disanja, zatim poremećaja centralnog nervnog sistema, halucinacija, dezorijentisanosti, mešanja zvukova i slika... Krvni sudovi se šire i potom dolazi do otkazivanja organa, upadanja u stanje kome, i na kraju nastupa smrt - ističe naš sagovornik i dodaje da će ovaj narkotik odneti još života ako se nešto hitno ne preduzme:

- "Red bul" ekstazi je samo jedna od mnogobrojnih droga sa pojačanim dejstvom koja se pojavila kod nas i bojim se da će ovakvi narkotici tek odnositi mlade živote u Srbiji.

JOVANU JE TEMPERATURA BILA 45 STEPENI, mozak mu je bio srpžen od droge, A DRUGOVI SU GA OSTAVILI DA UMRE ISPRED BEOGRADSKOG SPLAVA!

Tagovi: