10.07.2018.

18:15

Foto:

Vesti

DODIK: SRPSKA NE PRIZNAJE SPISAK PREDAT NEMAČKOM TUŽIOCU: Banjaluka neće dozvoliti iživljavanje nad vojnicima VRS!

Dodik je rekao da je potez Subašićeve više provokacija, od koje nema ništa.

- Odbacujemo svaku vrstu pribavljanja nestvarne nadležnosti. Smatram da je to iživljavanje nad ljudima koji su na tom spisku, koji je rezultat greške od ranije - rekao je Dodik novinarima u Modriči.

On je ponovio da će okupiti sve političke faktore u Republici Srpskoj u nameri da Narodna skupština zaduži Vladu da povuče i proglasi ništavnim svoj izveštaj o Srebrenici.

- Očigledno da je to od početka zloupotreba. To je napisala međunarodna zajednica i tadašnju vlast naterala da to objavi - rekao je Dodik.

On je napomenuo da se u tom dokumentu navode podaci koji nisu tačni i nisu potvrđeni ni u Haškom tribunalu, a koji federalna javnost smatra relevantnim.

- U Haškom tribunalu ima nekoliko presuda koje govore od 3.500 do 5.000 stradalih, a u izveštaju piše da ih je 8.700. Ovi iz Federacije BiH će uvek reći da je taj maksimalan broj, što nije tačno - rekao je Dodik.

OTVORILI KARTE! NATO PRAVI VOJSKU KOSOVA: Rouz Gotemeler bez UVIJANJA REKLA šta nam ŽELI ZAPADNA VOJNA ALIJANSA!

On je ponovio da, zbog netačnih podataka, izveštaj o Srebrenici treba ukinuti i da je predaja spiskova dobar povod za to.

Predsednica Udruženja "Majke Srebrenice" Munira Subašić predala je u Srebrenici nemačkom tužiocu spisak sa 22.000 imena pripadnika Vojske Srpske koje dovodi u vezu sa dešavanjima u ovom gradu u julu 1995. godine.

ŠEŠELJ O TOMPSONU: On peva o klanju i ubijanju, jer Hrvati drugo u istoriji nisu imali!

Od njega je zatražila da, kako je navela, proveri sve one koji su u Njemačkoj, te da budu privedeni i odgovaraju u ovoj zemlji, dodajući da je ovaj spisak napravila Vlada Republike Srpske 2005. godine.

Tagovi: