31.08.2018.

11:04

Foto:

Vesti

(FOTO) UŽIČANI U ŠOKU! Tito "vaskrsao" na gradskom trgu, došao na sajam rakije!

Užičani koji su prolazili i videli bistu, krstili su se, smejali, a najčešće su komentarisali: "E, Tile, Tile", "Opet on", "J....., onaj ko te stavi tu opet", "Kakva je ovo šala", "E, da se hoće vratiti njegovo vreme", "Dođe vreme da ga pravimo od papira"...

Zvezdana Gligorijević

Ipak, iako većina smatra da je tu Tito ponovo postao ilegalac, Branislav Mitrović, predsednik Skupštine grada Užica, kaže da je kopija biste legalno postavljena.

Zvezdana Gligorijević

- To su u toku noću postavili studenti dramske umetnosti zbog jednog perfomansa, koji treba da rade. Za to su dobili dozvolu Grada – rekao je Mitrović.

Mitrović je i predsednik organizacionog odbora manifestacije "Žestival", koja se po četvrti put održava, odmah ispod Titove biste. 

Zvezdana Gligorijević

"Žestival" je sajam rakije i trajaće od 31. avgusta do 1. septembra. Postavljanje Titove papirne biste duhoviti Užičani su odmah povezali sa "Žestivalom".

Tu šalu je prihvatio i Mitrović.

Zvezdana Gligorijević

- Eto, i Tito došao na "Žestival". Ostalo mu u sećanju kako je dobra užička rakija, kada ju je ovde pio 1941. godine – rekao je Mitrović.

Inače, na ovogodišnjem Sajmu rakije učestvovaće 54 izlagača, a počeće koncertom Miloša Radovanovića, učesnika i finalista "Nikad nije kasno" Nebojše Mita Milutinovića i Ratka Erića, kao i zlatne trube Guče Ivana Jovanovića.

Promoterka festivala je mis Srbije, Užičanka Anđelija Rogić.

Zvezdana Gligorijević


Podsetimo da je prošle godine užički pekar Dragan Lazić ispekao komplet lepinju za Ginisa, prečnika 80 cm, a najavio je da će za subotu ispeći još veću.

Tagovi: