04.09.2018.

22:26

Foto:

Vesti

SVEČANOST U KRUŠEVCU: Mladi auto -mehaničari i modne krojačice potpisali ugovore za dualno obrazovanje!

 Ministarstvo prosvete i Privredna komora Srbije aktivno rade na implementaciji dualnog obrazovanja. Đaci kvalitetno obrazovanje mogu da steknu kroz saradnju sa  kompanijama i učenje u radu, što dodatno doprinosi sticanju radne etike, sposobnosti i odgovornosti. 

Za buduće mehaničare motornih vozila to su, "Rubin", "Jugoprevoz", "Brana komerc",  MV auto tur, autoservisi "Kiki +"  i "N. Vasić", "Interauto Čačak – filijala Kruševac,   automehaničarske radnje "Moma" i "Mile+BD", Održavanje i popravka motornih vozila "Mihajlović", iAutoservis i trgovina "Start kompani". 

Za obrazovni profil modnog krojača ugovori su potpisani sa kompanijama "TID  1990", "Granteks", "Brami" Aleksandrovac, "Leganca" i Konfekcija "Simić".

R.B.

Direktor Regionalne privredne komore Kruševac Predrag Vukićević naglasio je da se na ovaj način praktično školuje kadar za budućnost.

- Đaci kvalitetno obrazovanje mogu da steknu kroz saradnju sa kompanijama i učenje u radu, što dodatno doprinosi sticanju radne etike, sposobnosti i odgovornosti - kazao je načelnik Školske uprave Kruševac Zoran Asković.

Da interesovanje za dualno obrazovanje kod đaka raste potvrđuju direktori Prve tehničke i Politihničke škole, čijih je 47 đaka danas potpisalo ugovore.

Podsećamo, pre Kruševca, 16.avgusta potpisani su ugovori o dualnom obrazovanju između PPT Namenska Trstenik i Tehničke Škole Trstenik i PPT Petoletka doo Trstenik i Tehničke Škole Trstenik za obrazovni profil operater na CNC mašinama, Privredna komora Srbije, inače, aktivno je uključena u ovaj proces koji će punu primenu imati od 2019. godine.

Zakon o dualnom obrazovanju, podsetimo, usvojen je u Narodnoj skupštini prošle godine.

Tagovi: