31.10.2018.

18:16 >> 18:24

Foto:

Vesti

(VIDEO) GENERAL MLADIĆ NAREDNIH DANA STIŽE U SRBIJU, NATO NA NOGAMA! Otkriće gde se krio, kako je i gde uhapšen, KO GA JE IZDAO...

Knjiga govori o izvanrednom komandantu, visoko profesionalnom i iskrenom oficiru koji je branio svoje ljude, a koji se i dalje nalazi u tamnicama Haškog tribunala, navodi se u saopštenju Komunističke partije.

Autor je predsednik Komiteta i zamenik predsednika Komunističke partije Pavel Dorohin.

Prema njegovim rečima, knjiga je veoma zanimljiva jer odražava mišljenje članova odbora i predstavnika Rusije koji su direktno uključeni u odbranu interesa generala Mladića na sudu, kao i sećanja na samog generala.

U knjizi se nalaze i zanimljivi delovi "gde i kako se krio od onih koji su ga po naređenjima NATO snaga tražili po Srbiji", priče o prijateljima, kao i zvanični izveštaji Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije o njegovom slučaju. 

U novembru Dorohin planira da predstavi knjigu i srpskoj javnosti.

UDAR NA PUTINA! ZAPAD BI DA UVUČE RUSIJU U SUKOB U DONBASU: Podla igra SAD, Francuske, Nemačke i NATO!

Prezentaciji u Rusiji su prisustvovali poslanici Državne dume, članovi Komiteta, sin generala Darko Mladić i druge javne ličnosti.

Prevodilac knjige Jelena Guskova, direktor Centra za istraživanje savremene balkanske krize Instituta za slovenstvo Ruske akademije nauka, član Senata Republike Srpske i član Komiteta za odbranu generala Mladića, nazvala je jedinstvenim memoare Mladića koji su sadržani u knjizi.

- Jedno sećanje - kada je 1994. došao u Moskvu, te se sastao sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva odbrane i zatražio pomoć za srpsku vojsku", rekla je ona. Drugo sećanje odnosi se na posetu generala Ženevi, "kada su pokušali da ga ubede da se suprotstavi političkom rukovodstvu Republike Srpske da potpiše dokumente koji su u suprotnosti sa njegovim ubeđenjima - nastavlja Guskova, podsećajući da to nikada nije učinio.

Najzad, knjiga sadrži deo "Reći ću vam kako sam uhapšen", koji je napisala Guskova po kazivanju generala Mladića tokom sastanka sa njim u Hagu 2017. godine.

- Najvažnije je to što smo uspeli da zabeležimo to sećanje, jer je to bila velika tajna. Toliko godina se krio. Kako i gde - porodica nije znala, mnogi su pretpostavljali da rukovodstvo zemlje zna, ali da nije htelo da ga uhapsi - istakla je Guskova i dodala:

- To je dramatičan siže sa velikim smislom za humor generala Mladića, a što je objavljeno u ovoj knjizi.

Tagovi: