22.11.2018.

21:35

Foto:

Vesti

(FOTO) SKIP CENTAR U BEOGRADU NAJBOLJI NA SVETU: Delegacija Južne Koreje posetila Ministarstvo državne uprave!


Ovo je ocena koju su nakon sastanka u ministarstvu i posete SKIP centru izneli predsednik Nacionalne agencije za informaciono društvo Ministarstva za informacione tehnologije i telekomunikacije Republike Koreje Džong Sik Mun, direktor Sektora za međunarodnu saradnju Hongu Džeon i ambasador Republike Koreje u Beogradu Hujong Čan Čo. 

Članovi korejske delegacije su razgovarali sa državnim sekretarom Bojanom Stevićem i rukovodiocem centra Darom Gravarom Stojanović i istakli da je beogradski SKIP centar za vrlo kratko vreme ostvario značajne rezultate, te da se kvalitetom programa i brojem polaznika izdvojio naspram ostalih centara koji su zahvaljući južnokorejskim donacijama otvoreni u 53. zemlje u celom svetu.

- Moramo da proučimo vaše rezultate da bismo ostalima poslali preporuke i savete kako bi i oni ostvarili bar približne uspehe - kazao je Džong Sik Mun, dok je Njegova ekselencija ambasador Republike Koreje u Srbiji Hujong Čan Čo istakao da je pozitivno iznenađen:

- Posećivao sam naše centre u državama gde sam službovao, ali ovakav uticaj zaista nigde nisam video!

Dara Gravara Stojanović zahvalila se Vladi Republike Koreje na podršci i vrhunskim ocenama.  

- SKIP centar je pravi primer kako bilateralna saradnja dve zemlje treba da funkcioniše. Imamo velike planove i nadamo se da ćemo sve zacrtane ciljeve kao i do sada zajedničkim radom i trudom ostvariti. Potrebno je proširiti kapacitete jer su svi termini do kraja godine bukirani pa se uveliko prave liste čekanja.   

SKIP centar u Beogradu otvoren je 20. decembra 2017. i za nepunih godinu dana obučeno je više od 12.000 državnih službenika i građana. U saradnji sa svetskim i regionalnim organizacijama, domaćim institucijama, državnim organima i javnim ustanovama, te organima i organizacijama civilnog društva, kao i IT kompanijama organizovano je preko 450 besplatnih IT programa i obuka čija je svrha unapređenje rada elektronske uprave i podizanje nivoa informacione pismenosti građana. 

 

Tagovi: