26.11.2018.

23:00

Foto:

Vesti

I BIZNISMENI SE NAŠLI NA UDARU IZVRŠITELJA! Dugovao 200.000 evra, uzeli mu kuću od dva miliona

Naš sagovornik kaže da je uzeo kredit kod banke još 2006. godine, ali da je 2015. zbog kašnjenja u vraćanju pozajmice banka podnela sudu predlog za izvršenje.

- Sud, odnosno sudija iz nekog razloga nije potpisao taj predlog, ali je služba pisarnice overila duplikate pečatom pisarnice i tako dostavila dokument banci. Banka je dostavila taj predlog za sprovođenje izvršenja, ali je sada taj predlog proširen za još dve kuće u dvorištu koje nisu bile pod hipotekom. Par dana nakon toga, na moju adresu dolazi predstavnik banke, radnik kod izvršitelja, obijači i policija. Posetili su me radi popisa imovine bez ikakvog rešenja ili zaključka. Na pitanje da mi pokažu neko rešenje, odmah odlaze jer navodno žure na drugo mesto!?! Nakon toga rešio sam da odem kod izvršitelja i preuzmem zaključak o sprovođenju izvršenja - prepričava on.

Više od duga

Kuća ima tri stana na tri sprata i svaki je mnogo veće vrednosti od duga prema banci
oštećeni M. B.

Kako dodaje, izvršitelji nisu dugo čekali da počnu sam proces prodaje njegove imovine. Prema njegovim rečima, veštak koga su angažovali je kuću od 900 kvadrata procenio na 1,2 miliona evra, što je daleko niže od njene prave vrednosti.

- Kuća ima tri stana na tri sprata, svaki je mnogo veće vrednosti od duga prema banci. To potvrđuje i procena veštaka koje je angažovala banka, a koja je iznosila 2.025.000 evra, kao i procena veštaka kog sam lično angažovao. On je dao procenu na 1.989.000 evra. Ipak, izvršitelj donosi zaključak o prodaji nepokretnosti, u tu prodaju uključuje i dve kuće i dve parcele mimo založne izjave i dostavlja taj zaključak banci - priča M. B.

On kaže da se baš videlo da se izvršiteljima žuri sa prodajom iako je on uspeo da izdejstvuje privremenu meru zabrane prodaje.

900

kvadrata ima kuća koja je uzeta na osnovu duga

- Oni su ignorisali tu zabranu i prodali su moju imovinu nekom advokatu. Ono što je još zanimljivije jeste da je i sam taj kupac potpisao zapisnik da kuću od 862 kvadratna metra, kao i dve kuće u dvorištu od ukupno 44 kvadrata kupuje na svoju odgovornost. Dakle, imovinu vrednu dva miliona evra procenili su na 1,2 miliona, a sve prodali za 730.000 evra. Razliku su mi vratili, ali ja sam i dalje na gubitku. Tu kuću sam planirao za svoju decu, a sad su mi uzeli sve - zaključuje sagovornik Informera.

Tagovi: