18.12.2018.

14:06

Foto:

Vesti

(FOTO) ULAGANJE U ZDRAVSTVO: Bolnica u Gračanici dobila novi rentgen aparat!

U bolnici u Gračanici izvršena je i modernizacija i digitalizacija svih mamografa i ortopantomografskih aparata.

Gradonačelnik Srđan Popović kazao je da je novi rentgen aparat za radiološku dijagnostiku jedini takve vrste u srpskim opštinama južno od Ibra. 

- Veoma je bitno modernizovati kabinet za radiologiju i ovo je jedan od značajnih projekata u našoj opštini. Posebno me raduje što naši meštani i stanovnici južno od Ibra neće plaćati preglede, već će zdravstvene usluge dobijati besplatno u bolnici - kazao je Popović. 

Informer

Direktor KBC Priština/Gračanica Bratislav Lazić kazao je da merilo uspeha u svakoj zdravstevnoj ustanovi predstavljaju stručni rezultati i napredak u dijagnostici i terapijskim mogućnostima.

- Ovo je savremeni aparat i nova tehnologija koja daje mogućnost kvalitetne dijagnostike. S ponosom očekujemo da će ovo biti veliki kvalitativni pomak u našem radu u smislu dijagnostike, ali i kvalitetnog lečenja bolesnika koji gravitiraju prema nama - kazao je Lazić.

Sredstva za kupovinu savremenog aparata za rentgenoskopiju u vrednosti od 150 hiljada evra obezbedilo je Odeljenje zdravstva Opštine Gračanica.

Informer

Direktor Odeljenja za zdravstvo Aleksandar Popović kazao je da je Kabinet za radilogiju modernizovan i da će rad lekara sada biti efikasniji i kvalitetniji.

- Nastavićemo sa ulaganjima u zdravstvo jer je naš prioritet da građanima obezbedimo što je moguće bolje uslove za lečenje, a tome će sigurno doprineti i najavljena gradnja bolničkog centra u Gračanici - kazao je Popović.
 

Tagovi: