07.01.2019.

19:08

Foto:

Vesti

"SVIM 'PRIJATELJIMA' SRBIĆIMA SRETAN BOŽIĆ" - UZ SLIKU USTAŠE SA ODSEČENOM GLAVOM SRBINA! Ovako je sin funkcionera HDZ čestitao najveći hrišćanski praznik!

Sajt Index.hr navodi da prema onome što se može pronaći na internetu slika prikazuje "jednog od ustaških koljača iz Jasenovca", ustaškog koncentracionog logora u Drugom svetskom ratu.

Kako se navodi, Index je kontaktirao Ivana Đakića, koji je priznao da je objavio fotografiju i "izvinio se svima koje je uvredio".

- Podelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minut. To nije moje mišljenje i ovim putem se izvinjavam svima koje sam uvredio, te im čestitam Božić - rekao je Đakić.

Kako se navodi, njegov otac Josip je, nakon što je upitan da prokomentariše sliku za koju je utvrđeno da nije podeljena, već da ju je Ivan sam objavio i da je nije obrisao za minut, prekinuo telefonsku vezu.

Informer

Ivan Đakić je sin moćnog HDZ-ovca, inače je vlasnik hotela u Pitomači. Iza hotela stoji firma Đakić Thim d.o.o., a u službenim podacima je kao vlasnik naveden upravo Ivan Đakić. Uz mlađeg sina Josipa Đakića, zvanog Jopa, firmu zastupa i stariji sin Tomislav Đakić koji je član Uprave.

Ivan Đakić u javnosti je poznati i po pretnjama smrću novinaru portala Index.hr

Tagovi: