24.03.2019.

16:58

Foto:

Vesti

STEFANOVIĆ OTVORIO NOVU ZGRADU SAOBRAĆAJNE POLICIJE: Ove godine 50 novih policajaca u Nišu!

- Tokom ove godine kroz dve klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Niš će doći 50 novih policajaca i hoćemo da popunimo sva nedostajuća radna mesta, da pokažemo da policija o ovom velikom gradu vodi računa i da nam je jako važno da se građani Niša osećaju bezbedno - rekao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova je u Nišu obišao i gradilište gde se preuređuje objekat mesne zajednice u novu policijsku ispostava u opštini Palilula, što će, kako je rekao, biti prva ispostava takve vrste u Nišu.

Ta investicija, kako je rekao, puno znači policajcima, a pogotovu imajući u vidu koliko je njihovih kolega nastradalo, ne samo tokom NATO bombardovanja, već i u svim godinama kada su se borili protiv terorista, kriminalaca i svih onih koji su ugrožavali živote građana Srbije.

Znači im da vide da država jedinstveno brine o njima i njihovim porodicama bilo da zapošljavamo te ljude, bilo da preuređujemo uslove u kojima rade - kazao je Stefanović.

Informer

Upitan da oceni rad niške Policijske uprave prošle godine i da prokomentariše to što se u Nišu samo jedno ubistvo desilo prošle godine, Stefanović je rekao da se niška policija dobro snašla i da je radila i na rasvetljavanju nekih slučajeva koji su u prošlosti brinuli građane Niša.

- Zahvaljujući njihovom dobrom radu i rasvetljavanju tih slučajeva, mi danas nemamo nikoga u Nišu da kaže da će bilo ko biti zaštićen, bez obzira odakle dolazi, iz koje političke opcije, iz bilo koje društvene strukture, bilo da zapali nečiji automobil ili izvrši pljačku - rekao je Stefanović.

Informer

Dodao je da se svakodnevno gradi policija koja je policija građana, koja dobro razume šta su potrebe naroda.

Kako kaže, u Niš je poslednjih godina dosta uloženo u ekonomskom smislu, što je predvodio predsednik Aleksandar Vučić dovodeći investitore, te da se policija trudila da obezbedi sigurnost građanima, kao i investitorima, kako investicije ne bi bile "okrnjene zato što nema bezbednosti".

Hoćemo da građani Niša osete potpunu bezbednost i da budu potpuno sigurni na ulicama, u svojim kućama, kao i drugi građani Srbije i mislim da Policijska uprava u Nišu ide u tom smeru. Statistika je odlična, ali i dalje osluškujemo građane i želimo od njih da čujemo da li ima nešto što se može popraviti - rekao je ministar.

Informer

Naveo je da uvek postoji prostora da bude bolje, ali da se MUP trudi da unapredi uslove rada većeg broja policajaca, sa boljom opremom.

Upitan o slučajevima paljenja automobila u Nišu, Stefanović je rekao da je dosta tih slučajeva rasvetljeno, da nisu svi, što ne znači da se na tome ne radi i da neće biti rasvetljeni. 

Stefanović je naglasio i da sada svaki novinar uživa bezbednost i da svakom ko zapreti novinaru, pravda dolazi najbrže moguće.

Nekada su u Nišu kafiće otvarali narko dileri i imali ste lokale u koje nije smelo da se uđe, jer su tadašnje vlasti bile da kažemo vrlo saradljive. Sada su ta vremena prošla, sada imate policiju u Nišu koja može da uđe u svaki lokal i sme da zakuca na svaku adresu i nema tog kriminalca kojeg se policija plaši - istakao je Stefanović.

 

Tagovi: