06.04.2019.

14:11

Foto:

Vesti

(FOTO) SLOBODAN PONOVO POKLANJAO KNJIGE! Sećanje na spaljenu Narodnu biblioteku u bombardovanju 1941!

Ove godine je mini biblioteku sa naslovima različitih žanrova postavio u blizini Osnovne škole ”Jovan Popović”, u Ulici Narodnog fronta na Limanu. Knjige je skupio što od prijatelja i drugara koji su mu ih donosili, ali i iz lične biblioteke.

Informer

- Ovo je dаn kаdа podsećаm nа bombаrdovаnje u Drugom svetskom rаtu i uništаvanje Nаrodne biblioteke. Ove godine bibliotekа je u govornici kod škole ”Jovаn Popović” - poslužite se! Hvаlа prijаteljimа koji su donirаli knjige i vаmа koji po iste odete – istakao je Šušnjević.

DANAS JE SVETSKI DAN ZDRAVLJA! Pregledi u svim zdravstvenim ustanovama

On dodaje da su prilikom bombardovanja Beograda stradali ljudi i infrastruktura, ali i kultura, tačnije Narodna biblioteka.

Informer

- Tog 6. aprila izgorele su mnoge knjige, tekstovi, srednjovekovni zapisi, koji su bili od velike važnosti za srpski narod, a kad nešto nestane, ne može se tako lako vratiti – kaže za Informer Slobodan Šušnjević, inače foto-reporter i urednik fotografije u ”Dnevniku”.

Informer

Slobodan napominje da je čitanje knjiga jedan od načina da sačuvamo sećanje na književni fond i pisanu istoriju Narodne biblioteke.

Tagovi: