10.04.2019.

23:23

Foto:

Vesti

'STARBAKS' U SRBIJI, I TO NA ĆIRILICI! Uskoro i "Mekdonalds" ističe ćirilične table!

Poznati američki lanac kafeterija "Starbaks" 15. aprila otvara svoj prvi lokal u Srbiji, i to sa ćiriličnim natpisom! Prvi kafe počeće sa radom u Tržnom centru "Rajićeva" u Beogradu, a do kraja godine otvoriće se još devet lokala u prestonici i jedan u Novom Sadu.
Kako saznajemo, "Starbaks" je samo jedan od mnogih poznatih svetskih brendova koji će na svojim lokalima uskoro istaći ćirilični natpis, a među njima bi mogao da bude i "Mekdonalds".

Priznanje za Srbiju


Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže za Informer da je ćirilični natpis bio uslov koji je postavljen kompaniji "Starbaks" prilikom dolaska u Srbiju.
- Tokom pregovora sa "Starbaksom" postavio sam uslov da, pored onog na latinici, moraju da imaju i natpis na ćirilici. Ako sami ne cenimo svoju kulturu, neće je ceniti ni drugi. Zahvalan sam im što su to prihvatili. Skupština grada donela je u junu prošle godine odluku po kojoj kompanije koje istaknu svoj naziv na ćirilici, a zakupci su poslovnog prostora čiji je vlasnik Grad Beograd, imaju zbog toga ubuduće popust od pet odsto na zakup. Pregovaramo o tome sa još nekim poznatim brendovima, odgovorio je Vesić na pitanje da li će i "Mekdonalds" postati "ćirilični".

"Starbaks" će posle lokala u "Rajićevoj" otvoriti i kafeterije u "Beogradu na vodi", na Terazijama, u Knez-Mihailovoj, na Slaviji, na Aerodromu "Nikola Tesla", u "Belgrejd skajlajnu", dok će lokal u Novom Sadu biti u TC "Promenada".

- Dolazak "Starbaksa" je znak da je Srbija sigurna zemlja. Za nas je to veliko priznanje i dokaz da velike svetske kompanije vide da tržište Srbije i Beograda raste, da je potencijalno dobro za investiranje, ali i da prepoznaju veliki broj turista koji dolaze u naš grad. "Starbaks" je pre svega međunarodni brend i prvenstveno je poznat turistima koji dolaze iz zemalja gde ta kompanija već radi - kaže Vesić.

Informer

Proveren kvalitet

Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) Goran Papović smatra da je dolazak "Starbaksa" odličan za Srbiju, te da će potrošačima pružiti odličan kvalitet, ali i cenu.
- Ovaj lanac kafa je veoma popularan svuda u svetu i zaista su odlične vesti što od ponedeljka stiže i kod nas. Njegov dolazak zasigurno donosi dobar i proveren kvalitet kafe koji će pratiti i cena. Poznato je da naši potrošači poslednjih godina sumnjaju u kvalitet kafe i ostaju u nedoumici šta zapravo piju. To sa "Starbaksom" neće biti dovedeno u pitanje, jer će standard biti isti kao i u zemljama iz kojih dolazi - naglašava Papović i napominje da će dolazak poznatog "kafe-lanca" ozbiljno pomrsiti konce konkurenciji na našem tržištu.

SVETSKA BANKA POHVALILA REFORME: Srbija je najbolja u regionu!

Vučić: "Starbaks" na ćirilici kod nas i Rusa


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je odlično što je još jedan veliki brend došao u Srbiju.
- Građani su ranije išli u Budimpeštu i druge evropske gradove da popiju espreso kafu, a sada je imaju i u Beogradu. Uz Rusiju, Srbija je jedina zemlja koja je uspela da obezbedi da "Starbaks" piše i na ćiriličnom pismu, a ne samo na latinici, što pokazuje da želimo da očuvamo i odbranimo ono što je naše - objasnio je Vučić.


 

Tagovi: