11.04.2019.

14:33

Foto:

Vesti

STEFANOVIĆ O SARADNJI SA ČEŠKOM POLICIJOM: Lomimo kičmu organizovanom kriminalu!

Stefanović je, posle sastanka sa češkim kolegom Janom Hamačekom, rekao novinarima da je policiji cilj da prikupi što više podataka o onima koji stoje iza organizovanog kriminala i onih koji mogu da dovedu do "najkrupnijih" u tom lancu. 

- Akcije naše policije na terenu i umrežavanja kriminalističke policije dovele su do pada stope kriminaliteta i broja teških krivičnih dela u Srbiji - rekao je on, ističući da policija kroz saradnju stvara i uslove da nijedan kriminalac ne može da se oseća bezbedno nigde u Evropi.

Informer

Stefanović je najavio saradnju MUP-a sa češkim roniocima koji su među najboljim u Evropi, što će, kako je naveo, imati veliki značaj i pri oktlanjanju podvodnih mina.

Češka će, kako je dodao, povećati kontigent policajaca, koji zajedno sa srpskim čuvaju državnu granicu, na 20 u jednom turnusu.

Ulaganjem u grančinu policiju država želi da ima ljude koji potpuno vladaju graničnim prostorom i izazovima koji do sada nisu bili karakteristični za Evropu.

Informer

 

Prema Stefanovićevim rečima, ta saradnja pomaže da granice budu zaštićene od ilegalnih migracija, organizovanog kriminala i u najgorem slučaju terorizma.

Hamaček je rekao da je saradnjom sa srpskom policijom zatvorena zapadnobalkanska migrantska trasa i da je cilj da se ona ponovo ne otvori.

Stefanović je podsetio na odličnu saradnju policija dve zemlje, i da je jedan od posleđih rezultata hapšenje Čabe Dera u Pragu koga je mesecima tražila srpska policija. 

 

Tagovi: