28.04.2019.

13:21 >> 13:23

Foto:

Vesti

EKSKLUZIVNO! Pismo Ante Pavelića partizanu Viktoru Ivančiću: Štovani Viktore, da ti se zahvalim ŠTO SI KAO PRAVI HRVAT UPAO U JASENOVAC I POMEO SVE DOKUMENTE...

On je bio lično delegiran od strane druga Tita da sa svojom jedinicom upadne u logor Jasenovac i zapleni sav materijal o stradanju Srba, Jevreja i Roma i da istovremeno, sa saradnicima pomogne tajno prebacivanje ustaških oficira i njihovih pomagača u Vatikan!

Drug Tito je naime, posle susreta sa Čerčilom u Napulju 1944. svratio do Rima da se divi Pijeti i Sikstinskoj kapeli. U srpskoj istoriografiji nije postojao dokument kojim bi se potvrdilo da je Tito sreo Papu Pija XII  i da su tom prilikom dogovorili propuštanje hrvatskih ratnih zločinaca da započnu novi život na krajnjoj granici zapadne hemisfere. 

Sumnje su postojale najviše zbog istine da su partizani prvo oslobađali Rijeku i Trst, pa tek onda Zagreb. Kako bi, navodno, ustaše imale vremena da se deložiraju iz njihove prestonice. Pismo Pavelića Viktoru Ivančiću skida mrenu sa  teških trenutaka istorije Jugoslavije i zato čitaoci zavređuju da se pismo objavi u celini…

Štovani Viktore Ivančiću,
Prije svega da ti se zahvalim što si kao pravi Hrvat bio na čelu partizanske jedinice koja je upala u Jasenovac i što si pomeo sve dokumente do kojih je trebalo da dođu četničke horde partizana i još mi je draže što si od one četnikuše Dijane Budisavljević, kojoj sam lično dozvolio da u Jasenovcu obnaša humanitarni rad, pokupio papire. Svaki put kada sam nekome učinio uslugu to mi se razbilo  o glavu!
Činjenica da papiri neće završiti u srpskim rukama znači da neće moći da lažu kako ih je ubijeno milion, jer tako je i onaj Kurcio Malaparte (kakvo ime, božiju ti mater, Hrvatski bi se to reklo 'Nježnik zlovoljnik') kod mene vidio u korpi pola korpe srpskih očiju i  napisao, zamisli, u Koriere dela Sera da je korpa bila ispunjena do vrha!
Treba da znaš, dragi Viktore da mi Hrvati ustaše umiremo dva, a živimo tri puta. Ti znaš da je genijalna zamisao o čistoj Hrvatskoj san svih Hrvata, a sve ti je to izvedeno iz genijalne glave pravaša Ante Starčevića, iako je tu ostalo još mnogo posla. Uzdam se u Boga, Hrvatsku  i u vas - hrvatsku mladež. Vjerujem da će budućnost biti pravedna i da će ta stvar sa trećinama i Hrvatskom čistom od Srba biti zgotovljena, a tebe molim, ako budeš živ, pomozi oko te posljednje trećine. Tada će biti dovoljno da šutiš, da ne kenjaš mnogo, jer to će biti i surovo, ali ne treba zaboraviti, mi smo  čuvari Zapadne kapije. Ne brini naći će se već neko poput mene i Maksa Luburića da se ta stvar dovede do kraja.
Stopostotno sam uvjeren, dragi Viktore, da ćeš poslije one akcije našeg prebacivanja na sigurno biti nagrađen od maršala, a nadam se i da ćeš skinut uniformu i napredovati u Službi! Viktore, ti si sušta suprotnost od nekih. Evo ga taj Miroslav Krleža, pas mu majku jeb'o, Maček mu nudio da se seli u Austriju, a ovaj nazovi pisac, lakirana bundeva sa šeširom, naučio da zove Starčevića „Stari" i kad je vidio Broza  pitao ga da li može njega zvati „Stari". Ovaj mu odobrio i pizdun se preselio u komunistički tabor!
Vidimo se, Viktore Ivančiću!

Tagovi: