15.05.2019.

14:57

Foto:

Vesti

DAČIĆ: Miša Janketić je bio veliki glumac, nedostajaće nam svima njegova odanost i privrženost publici!

Dačić je istakao da je Janketić ostavio neizbrisiv trag u kulturnom životu Srbije.

- Sa velikom tugom primio sam vest o odlasku Miše, osobe velikog talenta i jedne od najvećih glumačkih legendi, koji je ostavio neizbrisiv trag u kulturnom životu Srbije, ali i Jugoslavije. Svojom uvek jedinstvenom i sugestivnom glumom, ali i šarmom, Miša je obeležio jednu epohu u jugoslovenskoj i srpskoj umetnosti - naveo je Dačić.

On je dodao da je Janketić svojim decenijskim radom obeležio živote svih gledaoca.

BRNABIĆ: Miša Janketić će ostati upamćen kao legenda i zbog svih vrlina koje su ga krasuile izvan scene

-Svojim decenijskim radom u pozorištu, na filmu, televiziji i radiju obeležio je živote svih nas, a, siguran sam, ostaće inspiracija i mlađim naraštajima pozorišne scene i velikog platna. Odlazak Miše, velikog glumca, koji je retko govorio o sebi i otišao tiho, veliki je gubitak za kulturnu scenu Srbije. Nedostajaće nam svima njegova odanost i privrženost publici koja ga je volela i poštovala, a kojoj se on nesebično davao - kazao je Dačić.

Ministar spoljnih poslava je još rekao da će mu Miša Janketić ostati u sećanju kao osoba koja je na sve počasti koje su joj ukazivane, kao i na sva priznanja koja je dobijao, uvek odgovarao skromno, ističući i zasluge svojih kolega.

Tagovi: