05.06.2019.

10:25

Foto:

Vesti

LONČAR: Konkurs za najbolje diplomce medicinskih fakulteta

 

Lončar je za RTS rekao da će najbolji diplomci medicine dobiti mogućnost da naprave fakultetsku karijeru.

- To su naša najbolja deca, naša buducnost, deca koja su na fakultetu ostvarila najbolje rezultate i zaslužili su da dobiju posao i ne samo da će dobiti posao, dobiće i specijalizaciju i upis na doktorske studije, što je velika stvar jer mogu da naprave i fakultetsku karijeru – da budu profesori na fakultetu - kaže Lončar.

On je dodao da će im ugovore o zaposlenju 26. juna uručiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Najavljuje da će se i dalje nastaviti sa ulaganjem i zapošljavanjem i na taj način odgovoriti na migracije lekara i medicinskog kadra.

Prema njegovim rečima u toku je i konkurs za srednji medicinski kadar - sestre i tehničare.

- Krenuli smo sa idejom da to bude 200 do 300 medicinskih sestara, međutim, prijavilo se njih 514 i onda smo morali da produžimo konkurs par dana. Sigurno ćemo preko 300 njih primiti u ovom krugu, ali na svakih šest meseci ćemo to raditi - ističe Lončar.

Navodi da je predsednik obećao povećanje plate ze medicinske sestre i tehničare kao i to da je sa predsednikom razgovarao i o rešavanju stambenog pitanja, izgradnji stanova za medicinske sestre i tehnicare.

Lončar je naveo i da je proširena lista lekova, za 31 lek, i to, kako kaže, nisu nimalo jeftini lekovi.

- To su lekovi za lecenje hematoloških oboljenja, karcinom jajnika, pozitivni metastatski karcinom dojke. Terapija koja nam je trebala i koja je izuzetno skupa. Napravili smo to iz ušteda - objašnjava Lončar.

Tagovi: