25.06.2019.

18:09

Foto:

Vesti

(FOTO) GRADONAČELNIK GRAČANICE SRĐAN POPOVIĆ otvorio DEČJI PARK I IGRALIŠTE U NOVOM BADOVCU!

Dečji park prostire se na površini od 1200 kvadrata i sadrži moderne rekvizite za igru najmlađih, kao što su vrteška, tobogan, ljuljaške, klackalice, teretana, a stariji će imati mesto za odmor jer su postavljene klupe i stolovi.

Popović je kazao da su meštani Novog Badovca doblili uređen prostor, gde će deca i stariji građani provoditi slobodno vreme.

Informer

- Nastavljamo da sređujemo našu Gračanicu. Zadovoljan sam kako smo sredili ovaj prostor u Novom Badovcu i meni je puno srce kada vidim da ima ovoliko dece. Prema informacijama kojima raspolažemo, preko osamdesetoro dece ima u ovom mestu, i ona će imati gde da se igraju i da izađu sa svojim roditeljima. Gračanica neće ovde stati, u planu je izgradnja još sedam dečjih parkova. Što budemo stvorili bolje uslove za razvoj naše dece, toliko možemo da verujemo u budućnost i opstanak našeg naroda - kazao je Popović.

Informer

Direktor urbanizma Dejan Jovanović rakao je da je dečji park rezultat razgovora sa sugrađanima koji predlažu svoje prioritete.

Informer

- Nemačka organizacija Preda finansirala je deo sredstava čime su kupljeni rekviziti, dok je Opština Gračanica izdvojila sredstva za parterno uređenje povrišine 12 ari, a uspeli smo da ozelenimo površinu niskim i visokim rastinjem - kazao je Jovanović.

Informer

Parku su se, što je i bio cilj, najviše obradovala deca.

Informer

 

- Mnogo mi se sviđa park, najviše tobogan. Mnogo smo radosni, jer do sada nismo imali mesto za igru u blizini. Morali smo da idemo niže u naselje da se igramo, sada ćemo se ovde okupljati i više družiti - kazao je Lazar, dok se njegova drugarica Marta najviše obradovala spravama za vežbanje.

Tagovi: