17.07.2019.

23:25

Foto:

Vesti

(FOTO) OBRAZOVANJE ZNAČI OPSTANAK NA KIM U Gračanici grade novu školsku zgradu

Prema projektu, novi školski deo imaće četiri nove učionice koje će biti u potpunosti opremljene.

Dok se bude radilo na izgradnji nove školske zgrade, uporedo će se raditi i na rekonstrukciji podova, mokrih čvorova i stolarije u postojećem objektu. Takođe, u potpunosti će biti rekonstruisana fiskulturna sala. Obe školske zgrade dobiće grejanje.

Informer

Sredstva za ovaj projekat obezbeđena su iz lokalnog budžeta i iznose 330.000 evra, a radovi će biti završeni za tri meseca.

Ulaganjem u obrazovanje i izgradnjom škola, ulažemo u budućnost i u svoj opstanak na Kosovu, kazao je gradonačelnik Gračanice Srđan Popović.

-Želimo da stvorimo najbolje uslove za školovanje našoj deci, da ulažemo u obrazovanje jer na taj način ulažemo u naš opstanak ovde. U Osnovnoj školi „Kralj Milutin“ funkcionišu i dve srednje škole, sa preko 1100 učenika, a ovim proširenjem đaci i zaposleni dobiće adekvatne uslove. Početkom naredne godine biće završen i Srednjoškolski centar u Lapljem Selu i na taj način rasteretićemo objekte, kazao je Popović i dodao da su direktori škola prošle godine ukazali da im je neophodan dodatni prostor za rad i da im je lokalna samouprava odmah izašla u susret.

Kamen temeljac, pored Popovića, položili su i učitelj u OŠ „Kralj Milutin“ Ljubomir Maksimović i direktor Medicinske škole Miodrag Živić.

-Nedostajao nam je prostor i puno nam znači za bolju edukaciju naše dece. Ovde je i Građevinsko-saobraćajna škola, radili smo u tri smene i dodatne učionice će rasteretiti nastavu, kazao je direktor Medicinske škole.

Informer

-Srećan sam što ćemo dobiti školski prostor, nadam se da će se rađati više dece i da će u ovoj školi njihov broj biti dupliran. Koreni obrazovanja su gorki, ali su zato plodovi slatki, jer ako nema obrazovanja ovde, onda neće biti ni našeg opstanka. Ovo je veliki dan i hvala Opštini Gračanica za sve što čini, kazao je učitelj Ljubomir Makismović.

Polaganju kamena temeljca prusustvovali su i direktori opštinskih odeljenja, učitelji i nastavnici OŠ „Kralj Milutin, kao i profesori dve srednje škole koje funkcionišu u ovom obrazovnom objektu. 

Tagovi: