14.08.2019.

22:13

Foto:

Vesti

(FOTO) LETOVANJE ZA DECU SA KiM! Ansambl Venac 70 mališana vodi u Kotor!

Ova humanitarna akcija biće realizovana pod pokroviteljstvom Mitropolije crnogorsko-primorske, a podržali su je Eparhija raško-prizrenska i agencija za prevoz putnika "Kimko" koja će besplatno ustupiti svoje autobuse.


Ansambl Venac, kao ustanova Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, dobio je ponudu da potpuno besplatno svoje mlađe igrače odvede na ovo letovanje, a uprava Venca je odlučila da povede i određeni broj mališana koji nisu članovi ansambla ali su iz kategorije socijalno ugroženih porodica.


- Već mesec dana radimo na organizaciji ovog letovanja i strogo smo vodili računa o kriterijumima za odabir dece. Letovanje se organizuje u dve grupe - kazala je direktorka Ansambla Venac Snežana Jovanović.

Informer


Besplatno letovanje, između ostalih, dobilo je i troje dece iz porodice Ristić iz sela Bratilovce kod Kosovske Kamenice.


-Ovoj porodici humanitarna  organizacija "Srbi za Srbe" gradi kuću. Ristići će ključ od nove kuće dobiti 15. avgusta, a odmah uveče njihova deca putuju na more, rekla je ona i dodala da će slična akcija biti sprovedena i sledeće godine za veći broj dece.


-Zahvalnost za organizaciju ove humanitarne akcije dugujemo episkopu Dioklijskom Metodiju i mati Evgeniji iz manastira Zlatica u Podgorici, ali i monahinji Lidiji sa Cetinjskog manastira koja će u saradnji se Kolom srpskih sestara iz Crne Gore spremati hranu našoj deci na letovanju - kazala je Jovanović.

Informer

Polazak prve grupe dece je 15. avgusta, a ispraćaj je ispred Doma kulture u Gračanici gde se nalaze prostorije Ansambla Venac. 

Tagovi: