16.09.2019.

18:23

Foto:

Vesti

I VOJNI SINDIKAT ZADOVOLJAN POVEĆANJEM ZARADA! "Nezavisnost": Hvala ministru i predsedniku, povećanje standarda mnogo znači!

U saopštenju, Sindikat podseća da se više godina zalaže da se putem nelinearnog principa ukupno povećanje sprovede po principu da najniže zarade imaju i najveći procenat povećanja.

Time bi se, kako navodi, umanjila razlika između najnižih primanja vojnika po ugovoru i trenutne prosečne zarade u Republici Srbiji.

SINDIKATI POHVALILI POVEĆANJE PLATA U ZDRAVSTVU! Savić: Ovo je pozitivan pomak unapred!



Sindikat "Nezavisnost" kaže da podržava napore ministra odbane Aleksandra Vulina u pravcu popravljanja materijalnog položaja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uz otvoreni socijalni dijalog sa sindikatima kao i potpisivanje Sporazuam o uslovima za rad sindikata u vojsci.

- Ovaj Sporazum je nastavak rada nekadašnjeg ministra odbrane, aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji nam je otvorio vrata za demokratizaciju i sindikalni pluralizam u okviru Ministarstva odbrane i Vojske Srbije - navodi se u saopštenju.

(VIDEO) OD 1. NOVEMBRA POVEĆANJE PLATA DO 15 ODSTO, OD 1. JANUARA POVEĆANJE PENZIJA OD PET ODSTO!


Sindikat je takođe pozdravio intenziviranje gradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti kao i nabavku savremenije opreme i naoružanja u sistemu Vojske Srbije. 

Tagovi: