29.10.2019.

18:11 >> 18:25

Foto:

Vesti

(VIDEO) S-400 JE NJEGOV MLAĐI BRAT I AKO ZATREBA BRANIĆE I SRBIJU! RUSKI PROMETEJ RUŠI METE U SVEMIRU! Ameri su tvrdili da on ne postoji, a onda je ga je Putin pokazao i zaledio ih!

Rusija ovaj sitem, S-400, izvozi, već je otišao u Tursku, Indiju i Kinu, a za sebe je spremila novi moćniji dragulj, PV-PRO odbrane S-500 "Prometej".

Kolika je moć novog Putinovog odbrambenog sistema govori i podatak da su i zapadni vojni stratezi morali da priznaju da mu nema ravnog.

Na testiranjima obavljenim prošle godine u tajnosti, raketni sistem S-500 je uspeo da obori metu na rekordnih 480 kilometara. Čak 80 km više nego bilo koji drugu poznati.

Raketni sistem zemlja-vazduh S-500, "Prometej", je potpuno nova generacija univerzalnog kompleksa dalekog dometa i presretanja u vazduhu s povećanim potencijalnom protivraketne odbrane.

Sistem je u stanju da uništava ne samo balističke već i aerodinamičke ciljeve (avione, helikoptere i druge vazdušne ciljeve), kao i krstareće rakete.

Njegovim raketama, kako tvrde ruski eksperti, ne mogu da pobegnu ni stelt avioni, poput ponosa američkog ratnog vazduhoplovstva F-22 i F-35, lovaca pete generacije.

S-500 ima efikasan radijus dejstva od 600 kilometara i biće u stanju da otkriva i istovremeno uništava do 10 balističkih supersoničnih ciljeva koje lete brzinom do sedam kilometara u sekundi. Ovaj sistem takođe može da uništava borbene blokove supersoničnih raketa.

Sistem "Prometej" zbog svojih mogućnosti dobio je još jedno ime - "ubica satelita". Naime, ovo je prvi PV-PRO sistem koji će moći da uništava protivničke satelite u niskoj orbiti, ali i da šiti zemlju od napada iz kosmosa.

SAD JE JASNO, PUTIN BRANI SRBIJU KAO DA JE RUSIJA! Posle dolaska "Pancira" i "S-400" zapadni centri moći u problemu!

Posle godina testiranja S-500 nedavno je imao i svoje prvo borbeno dežurstvo. Ruski stručnjaci odabrali su da sistem testiraju u Siriji u veoma teškim klimatskim uslovima. Naime, za svaki radarski i raketni sitem prašina je "glavni" neprijatelj. I ovaj test "Prometej" je uspešno položio.

Test u Siriji ujedno je opovrgao i spekulacije koje dolaze sa Zapada o realnoj upotrebljivosti novog ruskog PV-PRO sistema.

Pre Sirije, ispitivanja S-500 vršena su na ruskom vojnom poligonu u Astrahanskoj oblasti. Oficiri koji će opsluživati S-500 počeli su da se obučavaju još 2017. u Vojnoj akademiji Kosmičke vojske u Tveru.

Direktor ruskog vojnog koncerna "Rosteh" Sergej Čemezov saopštio je da će serijska proizvodnja najnovijih protivvazdušnih raketnih sistema S-500 početi naredne godine. Tada se očekuje i uvođenje u borbeno dežursto prvih diviziona.

Kao i svi drugi PV-PRO sistemi dalekog dometa i ovaj mora da ima svoju zaštitu.

DRHTE OD RUSKOG PANCIRA U SRBIJI! OPSEDAJU NAS SA SVIH STRANA! NATO gradi vojnu bazu nadomak naše zemlje, Stoltenberg najavio da ULAŽU MILIONE!

Za zaštitu ovog sitema od napada iz vazduha predviđeni su manji i mobilniji sitemi poput "Pancira S2", "Buk" i "Tunguske".

Podsetimo, NATO stratezi procenjuju da je ruski lider potpuno odlučan da Srbiju zaštiti od bilo kakve spoljne pretnje! Politika uslovljavanja sve će manje prolaziti u Beogradu, kaže se u izveštaju velike zapadne ambasade.

Odluka predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina da u Beograd na zajedničku vojnu vežbu pošalje svoj najmoćniji raketni sistem S-400 i da Srbiji po ceni znatno nižoj od tržišne isporuči 'pancir S' definitivno dokazuje spremnost Kremlja da beskompromisno brani svog 'poslednjeg najvažnijeg evropskog saveznika'!

Ova ocena navodi se u izveštajima NATO obaveštajaca i analitičara koji su proteklog vikenda dostavljeni ambasadama zapadnih zemalja u Beogradu. U njima piše da je Putin celom svetu pokazao da u svakom trenutku u Srbiju može da prebaci jednu ili dve divizije S-400, a da NATO to nikako ne može da spreči.

Tagovi: