30.10.2019.

10:11

Foto:

Vesti

KAD SE OTKRIJE NA VREME, RAK DOJKE JE IZLEČIV U 90 ODSTO SLUČAJEVA

I dok je prema procenama Međunarodnih agencija rizik obolevanja od raka dojke u Srbiji nešto niži u odnosu na zemlje Zapadnog Balkana, kada je smrtnosti reč naša zemlja nalazi se na drugom mestu u Evropi, odmah iza Crne Gore.

Međutim, ova statistika mogla bi da bude daleko drugačija, jer otkriven na vreme, rak dojke je izlečiv u više od 90 odsto slučajeva. Upravo zbog toga prevencija faktora rizika predstavlja najefikasniji pristup u kontroli ove bolesti. Redovni pregledi i odlazak kod lekara pre prvih simptoma i danas ostaju zlatni standard za rano postavljanje dijagnoze koja dramatično povećava šanse za izlečenje.

Informer

U mesecu posvećenom borbi protiv raka dojke UNIQA osiguranje, sa ciljem da skrene pažnju javnosti na značaj rane dijagnostike i prevencije ove maligne bolesti, obezbeđuje besplatan ultrazvučni pregled dojki za sve pripadnice lepšeg pola koje do 30. novembra zaključe polisu privatnog zdravstvenog osiguranja.

Kao lider u individualnom zdravstvenom osiguranju, UNIQA raspolaže najvećom mrežom zdravstvenih ustanova koja broji više od  800 bolnica, ambulanti i domova zdravlja širom Srbije.

Korisnici  UNIQA privatnog zdravstvenog osiguranja zdravstvene preglede obavljaju bez čekanja, u izabranoj ustanovi i terminu koji im najviše odgovara. Na raspolaganju za zakazivanje pregleda i neophodne kosultacije su lekari MedUNIQA centra tokom 24/7, 365 dana u godini.

Tagovi: