30.10.2019.

16:21

Foto:

Vesti

Interventna neuroradiologija i urgentna stanja u radiologiji glavne teme Kongresa radiologa Srbije

Ove godine u radu kongresa učestvuje preko 70 domaćih i stranih eksperata koji će na dinamičan i interaktivan način prikazati različite teme, a posebno novine u radiologiji, što će omogućiti bolje razumevanje, potpunije prihvatanje i praktičnu primenu savremenih principa u radiologiji.

Predsednik Udruženja radiologa Srbije prof. dr Ružica Maksimović ističe da je novina na ovom kongresu to što će posebna pažnja biti posvećena interventnoj neuroradiologiji, kao i urgentnim stanjima u radiologiji.

„Ovo su  izuzetno važne oblasti radiologije i zahtevaju posebnu kontinuiranu edukaciju i usavršavanje. Stoga je ovogodišnji Kongres sjajna prilika za razmenu iskustava i ekspertiza iz ovih oblasti, kao i drugih, poput pedijatrijske radiologije, oboljenja dojke, imidžinga u onkologiji ...“ istakla je prof Maksimović.

U okviru ovogodišnjeg Kongresa, predsedinik Udruženja radiologa Rusije profesor Valentin Sinitsyn, sa Lomonosov Univerziteta iz Moskve, održaće pristupno predavanje za profesora po pozivu na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, čime će se krunisati dugoročna saradnja izmedju Udruženja radiologa Srbije i Udruženja radiologa Rusije.

Tagovi: