04.11.2019.

21:09

Foto:

Vesti

ODSVIRAJTE JEDAN BEĆARAC I NE DERNJAJTE SE Smrt jedne Ljubice potresla je Novi Sad, a njena OPROŠTAJNA PORUKA NATERAĆE VAM SUZE NA OČI

- Sa velikom tugom vas obaveštavamo da nas je ovog jutra napustila naša draga Ljubica. Pokušala je da se izbori sa opakom bolešću, ali nije uspela - navodi se na fejsbuk stranici Udruženja studenata "Kod Ljubice i Marka".

Ova vest rastužila je sve one koji su bar jednom svratili u ovu kafanu, gde su uvek dočekani sa toplinom i rukom podrške koja im je bila potrebna.

Svoje goste nazivala je svojom decom, pružajući im poštovanje kakvo se retko sreće. Osećaj respekta bio je uzajaman. Vikend druženje u prostorijama “Kod Ljubice i Marka” neizostavno je podrazumevalo konzumiranje alkohola, a iz velikog poštovanja prema Ljubici niko od gostiju sebi nije dozvolio da preteruje u svom veselju.

Arhimandrita Jovana Rajića 9, bila je adresa dobre energije, glasne pesme, prijateljstva i ljubavi. Retke nesuglasice gostiju rešavale su se turom pića, a garant prijatne atmosfere bila je upravo Ljubica Granula. Bezbroj rođendana, položenih ispita i diplomskih slavlja obeleženo je kod Ljubice i Marka.

Teta Ljubica, kako su je mnogi zvali, bila je pravi domaćin. Neretko je ostajala sa svojim gostima i do jutarnjih sati, poštujući njihovu želju za dobrim provodom. Njena ljupka i nenametljiva pojava ostaće u sećanju svih nas, njene dece.

Na Fejsbuk stranici studentskog udruženja “Kod Ljubice i Marka” administrator stranice podelio je njenu oproštajnu poruku. Prenosimo je u celosti:

“Mila moja dobra, časna, poštena i pametna deco, opraštam se od svih vas teška srca, vi ste mi poslednjih godina značili toliko – gotovo kao moja rođena deca, nekada i više, obzirom da smo se razumeli. Osećam prema vama duboku ljubav i poštovanje. Vi ste najzdravije jezgro, bogatstvo ove zemlje i vi ćete je vratiti na noge!!!

Opraštam se od Marije, čoveka, ne čoveka – ljudine, genija jednostavnog, dobrodušnog, plemenitog. Opraštam se od moje Tijane, zdravog, poštenog čoveka, sa velikim srcem i empatijom prema svim ljudima. Opraštam se od mog Kumčeta, moje desne ruke, opraštam se od Uzelca, preduzimljivog, ova družina je sve ove godine uživala u izboru njegovog ,,didžejisanja”, neizmernog prijatelja, kao i od mog Miloša Ljubanića, plemenitog, vrednog i odanog, od Isisa, Darka, Jovane i Miroslava, Dragane, Barbare, Taše i Slobodana sa kojima smo to što jesmo.

Opraštam se od Pavla i njegove grupe, kulturne i odmerene Mire, divne družine, koji su mi bili velika podrška i pomoć. Njihovo poštenje i pouzdan odnos prema kući su za poštovanje. Opraštam se i od mog Bosketa, sa kojim sam bila u najvećoj svađi, jer njegov ,,pjevački dar” prevazilazi moje ,,pjevačko” obrazovanje. Opraštam se i od naših upečatljivih: Čičića, Orlovića, Tamare, Zoke i ostalih. Opraštam se i od Đuke, žao mi je što nisam izdržala, da u Pragu pronađe lek za rak i donese nam ga. Sigurna sam da hoće i da će neka Ljubica kasnije biti izlečena. Opraštam se i od cele grupe Vučićeve, dobronamerne i grlate, dobrodušne: Pinča, Raše, plemenitog Nemanje, Nebe i ostalih. Opraštam se od Vukovljeva i svih ostalih, jer svi zajedno ste jedno veliko  [❤] . Tu su i Garabandić i njegova grupa, kao i Junior i Juniorovi, Anje i ostalih. Takođe se opraštam od Markovića, Koste, i ostalih inženjera iz te grupe i duboko sam ponosna što su i takvi ljudi sve vreme do završetka studija pa i kasnije deo nas. Krsman, Nemanja i njihove devojke, kao i svi ostali građevinci, inženjeri, važni u našoj kući, kao i oni koji još nisu završili, još su deo nas.

Žao mi je što je bolest uzela maha i što mi je oduzela sreću da budem sa svima vama.

Tu je Bijeljinska grupa, družina Stefana Jovića, arhitekte sa velikim srcem, uz koje je boraviti pravo uživanje i sreća.

Opraštam se i od Stefana Potkonjaka i njegovog okruženja, kao i od Filipa i Stefana Dačevića, Pavlice, Jelene Labus i svih ostalih iz te grupe, koji su dugi niz godina bili pravi članovi udruženja u dobru i zlu.

Kad kažem zlo, mislim na zlonamerne i nepravedne milicijske prijave, no, svejedno oprostili smo im.

U poslednje vreme tu nam je i Igor – pevač i njegov brat, koji dopunjavaju ovaj mali kolektiv i koji su deo nas.

Opraštam se teška srca i od Zeta i Zetinice, ministra i magistra.

Opraštam se i od svih drugih: Bojkića, Grubača, Kove, Dunje, Milice, Anje i svih ostalih iz naše male kuće.

Bravo vredni i pošteni Matija, ostani takav, opraštam se i od tebe, kao i od Bojana i njegove dobre devojke i svih ostalih članova udruženja i prijatelja.

Svi ostanite u udruženju, dogovarajte se za principe, isto kao da sam ja tu (a možda i jesam, dušom).

ČUVAM VAS I VOLIM I OBAVEZNO – NE DERNJAJTE SE!!!

VAŠA LJUBICA

P.S. Neka nam kum Jovan odsvira bećarac, pošto se pokazao kao pravi kantautor, a i Tijana se više na sve goste ne mršti.”

Tagovi: